Wednesday, April 17, 2024
HomeSportCe Trebuie Să Știi Despre Invenția Uimitoare - Pâinea cu Gust de...

Ce Trebuie Să Știi Despre Invenția Uimitoare – Pâinea cu Gust de Carne

Ce Trebuie Să Știi Despre Invenția Uimitoare – Pâinea cu Gust de Carne

În ultima perioadă, industria alimentară a cunoscut o serie de inovații remarcabile, iar printre acestea se află și apariția unei invenții inedite: pâinea cu gust de carne. Această inovație a fost realizată la Galați, cu speranța că va deveni populară în rândul consumatorilor din întreaga țară.

Ce a Stat la Baza Creării Pâinii cu Aroma de Carne

Anul 2024 s-a dovedit a fi unul plin de surprize, mai ales în ceea ce privește noile invenții culinare. În acest context, un grup de cercetători de la prestigioasa Universitate “Dunărea de Jos” din Galați au pus bazele unei invenții revoluționare: pâinea cu gust de carne, o combinație neașteptată și delicioasă.

Pâinea este un aliment de bază în dieta românilor, iar cercetătorii au mari speranțe că această inovație va fi pe placul publicului. Mintea creativă din spatele acestei inovații gastronomice sunt câțiva dascăli de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul universității.

Eforturile lor au fost răsplătite, obținând brevetul de invenție de la OSIM pentru această pâine cu adevărat specială, conform informațiilor furnizate de Agerpres. Cei trei profesori responsabili de această invenție inedită sunt Romulus Marian Burluc, Petru Alexe și Florin Cercel.

Echipa de cercetare și-a propus să creeze o pâine care să îndeplinească cerințele de sănătate stabilite de Organizația Mondială a Sănătății, urmărind să ofere un produs nutritiv și echilibrat din punct de vedere al compoziției.

Care este Aroma Pâinii Inovatoare din Galați

În laborator, savanții au muncit îndelung până au reușit să obțină echilibrul dorit. S-au folosit de un concentrat proteic de proteine miofibrilare din diverse surse de carne, precum porc, vită, pește sau pasăre. Atunci când au pornit la drum, cercetătorii au avut în vedere nevoia de nutriție și proteine a populației, indiferent de resursele financiare limitate ale unei părți a societății.

Descriind noul sortiment de pâine, membrii echipei afirmă că aceasta are un gust intens de pâine cu friptură. Chiar dacă preparatul de carne nu este la vedere sau la gust, aroma sa este clară și apreciată, oferind consumatorilor senzația că însoțesc fiecare bucată de pâine cu un preparat proteinat consistent.

Prof. dr. ing. Petru Alexe a explicat că “Această pâine ar putea reprezenta o soluție viabilă pentru îndreptarea deficitului de proteine al populației cu venituri reduse, făcând consumul acestui nutrient esențial mai accesibil și plăcut. Este ca și cum ai savura o pâine cu friptură, fără a vedea sau simți friptura.”, conform declarațiilor sale pentru libertatea.ro.

Taguri:

paine, galați, cercetare, inovatie, gust de carne, Universitatea Dunărea de Jos

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments