Sunday, April 21, 2024
HomeSportCe să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față...

Ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți

Ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți

Specialistul în medicină, Vlad Ciurea, dezvăluie secretele unei dimineți perfecte pentru organismul nostru. Contrar obiceiului multor persoane de a-și începe ziua spălându-se pe față sau pe dinți imediat după trezire, medicul argumentează că există alte priorități pentru corpul nostru în primele ore ale dimineții.

Pentru a-ți asigura o funcționare optimă a creierului pe parcursul întregii zile și a te simți bine, iată ce ar trebui să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți, conform experților medicali. Potrivit medicului Vlad Ciurea, aerul proaspăt inspirat dimineața face minuni pentru creier și organism.

Primul pas este să respiri adânc aerul curat de dimineață. Acest lucru poate contribui la oxigenarea creierului și la o stare generală de bine fizică și mentală.

Etapa următoare este hidratarea. Specialistul recomandă consumul de apă, în locul cafelei, imediat după inhalarea aerului proaspăt. Este important ca apa să fie la temperatura camerei, pentru a fi ușor asimilată de organism. Pentru un plus de gust și beneficii, poți adăuga o felie de lămâie în paharul cu apă. Această hidratare matinală ajută la eliminarea toxinelor și susținerea metabolismului.

Citește și: Beneficiile exercițiilor fizice aerobic

Într-un interviu acordat recent, Vlad Ciurea a subliniat importanța acestei rutine matinale:

“Trebuie să bem apă de dimineață, pe stomacul gol. Apa trebuie să fie plată, nu conținută în alte băuturi. În cazul în care dorești un gust diferit, poți adăuga puțină lămâie. Este esențial să bem apă la temperatura camerei, pentru a ajuta hidratarea și eliminarea toxinelor. Acest act simplu activează organismul și-l pregătește pentru începutul zilei.”

De asemenea, medicul recomandă ca după hidratare să faci o scurtă sesiune de exerciții fizice ușoare. Aceasta poate include mersul pe jos sau alte mișcări simple, care vor contribui la eliberarea endorfinelor și la stimularea metabolismului.

„Apoi urmează exercițiile fizice ușoare, precum mersul pe jos, pentru a-ți trezi organismul în mod crescător. Apoi poți continua cu igiena personală și cu un mic dejun echilibrat, care să nu fie nici prea copios, nici foarte sărac în nutrienți. Un mic dejun plăcut, savurat în liniște și poate acompaniat de muzică de relaxare, îți va oferi energia necesară pentru începutul zilei. Abia după aceea, te poți bucura de cafeaua matinală.”,a explicat medicul Vlad Ciurea într-un interviu recent.

Concluzie

Pentru a-ți asigura un start perfect pentru ziua ta, este important să respecți ordinea priorităților matinale. Începe ziua inspirând aer proaspăt și profun, urmată de hidratare cu apă la temperatura camerei pentru a-ți rehidrata corpul și a-l detoxifia. Sesiunea de exerciții fizice ușoare va trezi organismul și îți va oferi o stare de bine, pregătindu-te pentru igiena personală și micul dejun. Așadar, reține că băutura potrivită și exercițiile fizice moderate sunt cheia pentru o dimineață reușită și pentru un organism sănătos.

TAGS:

Vlad Ciurea, Hidratare, Exerciții fizice, Igienă personală, Mic dejun

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments