Friday, June 21, 2024
HomeActualitateCazinoul din Constanța, un simbol al orașului, se află în plin proces...

Cazinoul din Constanța, un simbol al orașului, se află în plin proces de reabilitare

Cazinoul din Constanța, un simbol al orașului, se află în plin proces de reabilitare

În plină desfășurare, lucrările de reabilitare la Cazinoul din Constanța, unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului, sunt realizate cu atenție la fiecare detaliu. Echipele de lucrători depun eforturi susținute pentru a readuce la viață această bijuterie arhitectonică, conform informațiilor furnizate de FocusPress.

Cazinoul, inaugurat în anul 1910, este considerat un monument istoric și reprezintă cel mai mare port al României. Începând cu anul 2017, au fost demarate lucrările de reabilitare și restaurare, iar estimările actuale indică anul 2024 drept anul finalizării proiectului și a inaugurării oficiale.

Pe lângă restaurarea clădirii principale, Cazinoul va adăposti și câteva noi facilități. La subsol, vor fi amenajate trei camere care vor fi transformate în muzee tematice, ce vor prezenta istoria și evoluția orașului. La etaj, se vor afla două săli mari, o sală multifuncțională și o sală de spectacole, care va fi dotată cu tot echipamentul necesar: scenă, scaune confortabile pentru spectatori și sisteme audio și video performante. De asemenea, în cadrul clădirii, va fi amenajată încă o sală mare, cunoscută drept Sala Oglinzilor, care în trecut a funcționat ca sală de bal.

Reabilitarea Cazinoului din Constanța reprezintă un proiect de anvergură, care urmărește readucerea la viață a acestei importante atracții turistice. Investițiile și efortul depuse în cadrul acestui proiect vor contribui la revitalizarea orașului și la atragerea unui număr mai mare de turiști.

  • reabilitare Cazinou Constanța
  • simbol oraș Constanța
  • lucrări de restaurare
  • muzee tematice
  • săli multifuncționale
  • săli de spectacole
  • investiții turism Constanța

TAGS: reabilitare Cazinou Constanța, simbol oraș Constanța, lucrări de restaurare, muzee tematice, săli multifuncționale, săli de spectacole, investiții turism Constanța

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General