Monday, May 20, 2024
HomeActualitateCatedra de Profesor de Fizică a lui Klaus Iohannis, Rezervată Timp de...

Catedra de Profesor de Fizică a lui Klaus Iohannis, Rezervată Timp de 27 de Ani, Devine Vacantă

Catedra de Profesor de Fizică a lui Klaus Iohannis, Rezervată Timp de 27 de Ani, Devine Vacantă

O veste neașteptată a lovit Colegiul Național “Samuel von Brukenthal” din Sibiu, deoarece postul de profesor de Fizică ocupat timp de 27 de ani de fostul președinte Klaus Iohannis a devenit disponibil, fiind eliberat în urma cererii de pensionare depuse de acesta.

Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, a confirmat că președintele României a solicitat pensionarea pentru poziția de profesor de Fizică, motivând decizia prin atingerea limitei de vârstă.

Astfel, catedra respectivă poate fi acum ocupată de un titular, oferind o oportunitate pe care mulți profesori au așteptat-o cu nerăbdare în ultimele decenii.

Conform informațiilor oficiale, lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost făcută publică la data de 29 aprilie 2024, inclusiv postul de profesor de Fizică în limba germană de la Colegiul Brukenthal din Sibiu. Acesta implică 18 ore de predare, reprezentând astfel o catedră completă pentru un candidat potențial.

“Colegiul Brukenthal a anunțat concursul pentru catedra de fizică, o poziție care a fost mult timp ocupată de domnul președinte. Klaus Iohannis a solicitat pensionarea din motive de vârstă, iar acum ceilalți profesori cu aspirații pot să își încerce norocul”, a explicat Constantin Dincă, subliniind schimbările semnificative în sectorul educațional.

Postul disponibil face parte din lista de poziții vacante destinate angajării pe o perioadă inițială de 4 ani, necesitând un candidat cu definitivat care să obțină punctajul minim de 7 la examenul de Titularizare.

Intrată în atenția publicului încă de acum o săptămână, publicația Politico îl plasa pe președintele Klaus Iohannis printre posibilii candidați la viitoarea conducere a Comisiei Europene. Mai recent, președintele României și-a anunțat intenția de a se alătura competiției pentru funcția de secretar general al NATO, în prezent ocupată de Jens Stoltenberg.

Tags:

Fizică, Klaus Iohannis, Profesor, Sibiu, Educație
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments