Monday, June 24, 2024
HomeActualitateCătălin Drulă spune că alianţa Dreapta Unită este o construcţie care „are...

Cătălin Drulă spune că alianţa Dreapta Unită este o construcţie care „are potenţial pentru următoarele alegeri”


Liderul USR, Cătălin Drulă, care și-a anunțat luni demisia de la conducerea partidului în urma rezultatelor de la alegerile din 9 iunie, a declarat că alianța Dreapta Unită, fomată din USR, Forța Dreptei și PMP, „are potenţial pentru următoarele alegeri (…) pentru că reprezintă o parte din societatea românească”, relatează News.ro.


Întrebat în cadrul conferinței de presă pe care a susțint-o luni dacă relația cu cele două formațiuni din alianță se va schimba după plecarea sa de la conducerea USR, Drulă a răspuns: „Cred că este o construcţie de care era nevoie, o coagulare de forţe. Dacă vă uitaţi pe lista de candidaturi, am avut 1.600 de candidaţi la primari, 800 au fost USR, 400 PMP şi 400 Forţa Dreptei şi am avut o lună să găsim aceşti candidaţi pe noua formulă de organizare. Ştim foarte bine cu toţii că alegerile au fost organizate cu această comasare pentru a maximiza scorul politic al unor partide”, a arătat Drulă.


„Eu cred că această construcţie are potenţial pentru următoarele alegeri. Nu o să pun şi eu ca alţii 20% sau trebuie să facă flotări, dar cred că are potenţial pentru că reprezintă o parte din societatea românească”, a mai spus Cătălin Drulă.


Liderul demisionar al USR a mai declarat că alianța Dreapta Unită „are un rol important în politică” deoarece „sunt oameni care au modernizat politica românească, sunt oameni care au carte, care au iubire de ţară”.


Foto: Inquam Photos/Octav Ganea


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General