Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateCătălin Drulă își anunță demisia de la șefia USR: „Rezultatele alegerilor, sub...

Cătălin Drulă își anunță demisia de la șefia USR: „Rezultatele alegerilor, sub așteptări”


Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 10 iunie, că își dă demisia din funcţia de preşedinte al partidului, după aproape doi ani, în urma alegerilor din 9 iunie, în care Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei și PMP) a ieșit pe locul trei, după PSD-PNL și AUR.


„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp. Avem oameni şi lideri puternici care pot duce mai departe această construcţie”, a spus Drulă într-o conferință de presă, conform news.ro.


El a adăugat că un posibil succesor ar putea fi primarul din Timișoara: „Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”.


Drulă a mai spus că alegerile locale din 9 iunie au fost organizate cu un singur scop, „ca această coaliţie (n.red. PSD-PNL) să fie menţinută la putere”.


„Eu cred că în democraţie, rezultatele se obţin prin organizare. Şi democraţie fără partide politice nu s-a inventat. Am auzit pe cineva spunând că e vremea independenţilor. Fără organizare nu poţi obţine rezultate. Forţele răului în România sunt organizate şi sunt bine organizate”, a mai afirmat Drulă.


Cătălin Drulă a fost ales preşedinte al USR în iulie 2022, cu peste 70% din voturi, după demisia lui Dacian Cioloș.


Lasconi a cerut demisii la vârful USR după eșecul de la europarlamentare


Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, care a câștigat un nou mandat, a criticat dur rezultatul USR la alegerile europarlamentare și a cerut demisii la vârf, cu trimitere la Cătălin Drulă, cel care i-a dat „un șut în fund” de pe lista de europarlamentare în toamna anului trecut.


„Rezultatul Alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare din acest an este unul dezastruos. Un procent de 20% era unul rezonabil. Liderii USR ar trebui să facă un pas în spate. Eu voi continua în USR, eu cred în valorile USR, întotdeauna am spus asta. Partidul îl fac oamenii, dar nu oameni care să fie plini de orgolii”, a declarat Elena Lasconi pentru Adevărul.


La alegerile europarlamentare din 9 iunie, USR a format Alianța Dreptei împreună cu Forța Dreptei și PMP, dar rezultatele au fost mult sub așteptări, procentul după exit poll-uri fiind de 11%. Alianța PSD-PNL a fost votată de 54% dintre români, AUR a primit 14% și a ieșit pe locul 2, dar partidul lui George Simion a depășit Dreapta Unită, care a ieșit pe locul 3, potrivit datelor exit-poll CURS-Avangarde.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General