Wednesday, April 17, 2024
HomeSportCâtă apă trebuie să bem în fiecare zi pentru a ne proteja...

Câtă apă trebuie să bem în fiecare zi pentru a ne proteja de boli, potrivit dr. Vlad Ciurea

Câtă apă trebuie să bem în fiecare zi pentru a ne proteja de boli, potrivit dr. Vlad Ciurea

Conform recomandărilor specialiștilor, consumul adecvat de apă este esențial pentru menținerea sănătății și bună funcționare a organismului. Dr. Vlad Ciurea, cunoscut medic specialist, a explicat importanța hidratării și câtă apă ar trebui să bem în fiecare zi pentru a ne proteja de boli.

În fiecare zi, organismul nostru este expus la diverse factori care duc la pierderi de apă, cum ar fi transpirația și respirația. De aceea, este extrem de important să compensăm aceste pierderi prin consumul adecvat de apă.

Astfel, dr. Vlad Ciurea recomandă să bem cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. Acesta subliniază faptul că este necesar să bem apă continuu, pe tot parcursul zilei, nu doar în momentele în care ne simțim deshidratați.

Un alt aspect important subliniat de medicul specialist este schimbarea pH-ului organismului odată cu înaintarea în vârstă. pH-ul este o măsură a nivelului de aciditate sau alcalinitate din organism. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pH-ul nostru tinde să devină tot mai acid, ceea ce poate favoriza apariția diverselor afecțiuni și boli grave.

Dr. Vlad Ciurea avertizează că lipsa apei și un pH acid pot duce la apariția unor boli grave, inclusiv afecțiuni ale sistemului nervos și cancere. De aceea, hidratarea adecvată este esențială pentru menținerea unei stări de sănătate optime.

Pentru o bună funcționare a organismului, medicul recomandă, de asemenea, consumul de apă cât mai alcalină. Aciditatea din organism poate contribui la apariția diverselor probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni neurodegenerative și accidente vasculare cerebrale.

Apa alcalină are un efect benefic asupra întregului organism și sistemului nervos. Dr. Vlad Ciurea însuși consumă apă alcalină în viața de zi cu zi, deoarece consideră că aceasta contribuie la menținerea unui echilibru al pH-ului și, implicit, la prevenirea diverselor afecțiuni.

Pentru a clarifica aceste aspecte, dr. Vlad Ciurea a explicat într-un interviu pentru Antena 3 CNN: “La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile.”

Despre bolile neurodegenerative și cancere, medicul explică: “Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestora. Ne protejează.”

Surse:

TAGS: apă, hidratare, sănătate, boli grave, pH, aciditate, alcalinitate, sistem nervos, cancer, neurodegenerativ, accident vascular cerebral

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments