Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportCât costă și de unde poți cumpăra ulei în România

Cât costă și de unde poți cumpăra ulei în România

Cât costă și de unde poți cumpăra ulei în România

Prețurile uleiului variază în funcție de brand și de supermarketul în care îl achiziționezi. Uleiul de floarea soarelui este un ingredient esențial în bucătăria românească și este folosit în diverse preparate culinare.

Informații despre prețurile și sursele de cumpărare ale uleiului

Valoarea unui litru de ulei variază în diferite branduri și magazine. Valoarea acestuia diferă în funcție de supermarket și perioada în care este disponibil. Uleiul este un aliment extrem de popular în România, fiind utilizat pentru diverse mâncăruri și având beneficii nutriționale.

În prezent, poți găsi un litru de ulei în Lidl la un preț promoțional de 6,49 lei. Perioada de reducere pentru acest produs este începând cu data de 22 ianuarie 2024.

Dacă preferi să cumperi ulei de floarea soarelui de la supermarketul Auchan, acesta este disponibil la un preț de 7,45 lei. Auchan oferă și alte mărci de ulei la prețuri mai accesibile, pentru cei interesați de alternative.

Pentru cumpărătorii care nu caută neapărat cea mai bună calitate și doresc un preț mai redus, uleiul de floarea soarelui poate fi achiziționat la un preț de 5,99 lei. Auchan oferă și untdelemn marca proprie la prețul de 5,49 lei.

Uleiul de la Mega Image – pretul mai ridicat

Uleiul de floarea soarelui de la Mega Image are un cost mai mare comparativ cu celelalte magazine, fiind 7,99 lei pentru un litru. Desi prețul este mai ridicat, Mega Image este unul dintre cele mai cunoscute supermarketuri, având mai multe locații la nivel național.

Uleiul de floarea soarelui poate fi achiziționat și de la Kaufland la un preț de 7,65 lei. Kaufland este cunoscut pentru varietatea de produse pe care le oferă clienților săi.

Originea uleiului de floarea soarelui

Floarea soarelui este o plantă originară din Mexic și a fost adusă în Europa de spanioli în secolul al XVI-lea. Uleiul de floarea soarelui a început să fie produs în jurul anului 1839 în Ucraina și s-a răspândit ulterior în tot teritoriul Rusiei.

Numele inițial al uleiului era “ulei de post” deoarece înlocuia uleiul de origine animală în perioada postului ortodox rusesc. În prezent, floarea soarelui este cultivată pentru obținerea uleiului în Franța, în sudul Europei și în Rusia.

Recoltarea floarei soarelui are loc la aproximativ cinci zile după ce primele flori se ofilesc. Agricultorii din România încep semănarea în luna aprilie, iar florile înfloresc în perioada iunie – octombrie.

Concluzii

Uleiul de floarea soarelui este un ingredient indispensabil în bucătăria românească. Alegerea celui mai potrivit brand și locul de cumpărare depinde de preferințele și necesitățile fiecărui consumator. Prețurile variază în funcție de perioadă și de magazinele respective.

Pentru a beneficia de cele mai bune oferte, recomandăm să verificați regulat ofertele și promoțiile din magazinele Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image.

TAGS: ulei, Lidl, Kaufland, Auchan, Mega Image, ulei de floarea soarelui

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments