Wednesday, April 17, 2024
HomeSportCât costă o Dacia 1.300 din 1978 cu doar 60.000 de kilometri...

Cât costă o Dacia 1.300 din 1978 cu doar 60.000 de kilometri la bord?

Cât costă o Dacia 1.300 din 1978 cu doar 60.000 de kilometri la bord?

Oferită spre vânzare, o Dacia 1.300 din 1978, cu doar 60.000 de kilometri la bord, atrage atenția pasionaților de mașini clasice. Anunțul de vânzare a stârnit interesul multor persoane, iar prețul solicitat pentru acest model este de 15.000 de euro.

Modelul Dacia 1.300 din 1978 a fost una dintre cele mai populare mașini produse în România în perioada comunistă. Cu toate că au trecut mai bine de 40 de ani de la lansare, există încă pasionați care dețin un astfel de vehicul și care au avut grijă de el de-a lungul timpului.

Mașina scoasă la vânzare a fost recondiționată în totalitate și se bucură de piese originale, cu excepția tapițeriei, care a fost aleasă într-o culoare albă, în detrimentul celei originale. Această schimbare oferă un contrast interesant între interior și exterior și subliniază atenția acordată detaliilor de către proprietar.

”Proprietarul spune că mașina a fost recondiționată în totalitate, cu piese originale. Singura piesă ce nu este originală pentru o Dacia 1300 este tapițeria, deoarece observăm că proprietarul a ales una de culoare albă, o alegere cel puțin interesantă.

Contrastul cu caroseria este garantat, deoarece exteriorul a fost vopsit cu negru. Pentru cei ce poate nu cunosc, Daciile negre erau destinate exclusiv securității din perioada comunistă, nefiind disponibile clienților civili”, potrivit promotor.ro.

Mai mult decât aspectul exterior remarcabil, Dacia 1.300 din 1978 are și un motor în stare bună de funcționare și o cutie de viteze manuală. Anunțul menționează că mașina nu prezintă probleme tehnice majore și că este gata de a fi condusă pe drumuri. Această combinație de factori face ca prețul cerut pentru această mașină să fie pe măsură.

Un preț mai mare decât al unui model nou de la Dacia

Chiar dacă prețul solicitat pentru această Dacia 1.300 din 1978 poate părea ridicat, acesta se justifică prin starea deosebită a mașinii și de faptul că dificultatea de a găsi un astfel de model într-o stare atât de bună a dus la creșterea valorii sale. Este interesant de observat că prețul cerut pentru această mașină este similar cu cel al unui model nou produs de Dacia, ceea ce oferă potențialilor cumpărători o alternativă atractivă la achiziționarea unui vehicul modern.

În ultimii ani, mașinile clasice au câștigat din nou popularitate, iar pasionații de automobile își doresc să dețină exemplare care au marcat anumite perioade din istoria industriei auto. Dacia 1.300 din 1978 este un astfel de model, care păstrează farmecul vechiului regim și care atrage atenția prin designul său simplu și robust.

Așadar, pasionaților de mașini clasice le este oferită ocazia de a achiziționa una dintre cele mai reprezentative mașini produse în România în perioada comunistă. Cu un preț de 15.000 de euro, această Dacia 1.300 din 1978 cu doar 60.000 de kilometri la bord reprezintă o investiție care merită luată în considerare.

Interes ridicat în rândul pasionaților

Anunțul de vânzare pentru această Dacia 1.300 din 1978 a generat un interes ridicat în rândul pasionaților de mașini clasice și colecționarilor. Acest model este considerat o bijuterie printre mașinile produse în România în urmă cu câteva decenii și este căutat de către colecționari din întreaga lume.

Aprecierea pentru mașinile clasice a crescut în ultimii ani, odată cu evoluția pieței auto și deschiderea către aceste modele care reprezintă părți importante din istoria automobilistică. Colecționarii și pasionații de mașini clasice acordă o atenție deosebită detaliilor și autenticității, aspecte care fac ca această Dacia 1.300 din 1978 să fie o achiziție valoroasă.

Dorința de a deține un astfel de model, care evocă vremuri demult apuse, este puternică în rândul colecționarilor și pasionaților de mașini clasice. Aceștia sunt dispuși să investească sume semnificative în restaurarea și întreținerea acestor mașini, deoarece le consideră adevărate opere de artă pe patru roți.

Prin urmare, pentru cei care își doresc o bucată din istoria mașinilor românești, această Dacia 1.300 din 1978 cu doar 60.000 de kilometri la bord reprezintă o oportunitate unică. Cu toate că prețul solicitat poate părea mare, valoarea autentică și starea impecabilă a mașinii fac din aceasta o investiție pe termen lung.

Concluzie

Dacia 1.300 din 1978 este un model de mașină care a marcat istoria industriei auto românești și care continuă să atragă atenția pasionaților de mașini clasice. Cu doar 60.000 de kilometri la bord și recondiționată în totalitate, această mașină se află într-o stare remarcabilă și este oferită spre vânzare cu un preț de 15.000 de euro. Pentru pasionații de mașini clasice, aceasta reprezintă o oportunitate unică de a deține un exemplar autentic și bine întreținut. TAGS: Dacia 1.300, mașini clasice, mașini românești

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments