Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateCât costă chiriile în Cluj-Napoca în comparație cu București?

Cât costă chiriile în Cluj-Napoca în comparație cu București?

Cât costă chiriile în Cluj-Napoca în comparație cu București?

Proprietățile din Cluj-Napoca își mențin prețurile ridicate în ceea ce privește închirierea. Garsonierele și apartamentele cu 2 camere sunt solicitate la prețuri ce depășesc cele din Capitală. Media chiriilor se situează în jurul sumei de 350 euro pe lună pentru garsoniere și 550 euro pe lună pentru locuințele cu 2 camere, conform informațiilor de pe piață.

Dacă deții un apartament cu 3 camere în Cluj-Napoca și intenționezi să-l închiriezi, prețul va fi probabil mai mic decât la un similar din București. Chiria medie achitată pentru aceste tipuri de locuințe de către locuitorii din Cluj este de 670 euro pe lună potrivit unor surse de specialitate.

Cele mai căutate zone de închiriat din Cluj-Napoca

Mărăști și Mănăștur sunt printre cele mai populare zone din Cluj în ceea ce privește închirierea locuințelor. Proprietarii din aceste zone se bucură de un interes crescut din partea potențialilor chiriași.

  • În Mărăști, poți solicita o chirie medie de 550 euro/lună pentru un apartament.
  • Mănăștur se remarcă prin prețuri accesibile, astfel încât media chiriilor se situează în jurul sumei de 450 euro lunar.
  • Someșeni este cartierul în care apartamentele sunt închiriate la prețuri mai accesibile comparativ cu restul orașului. Alte zone atractive pentru chiriași sunt Gheorgheni și Zorilor, unde costurile chiriilor sunt similare cu cele din Mărăști.

Centrul orașului Cluj-Napoca reprezintă o zonă extrem de atractivă pentru cei enuteresați de închiriere. Cu o medie a chiriilor de 650 euro pe lună, acesta este considerat unul dintre cele mai scumpe cartiere. Oferta este susținută de prezența numeroaselor instituții de învățământ superior, ceea ce generează o cerere constantă din partea studenților și a turiștilor.

Concluzii

Dinamica pieței imobiliare din Cluj-Napoca arată că locuințele de închiriat mențin prețuri ridicate, în special în zonele centrale și cele mai căutate. Proprietarii pot beneficia de avantaje competitive, dar și de o cerere ridicată pe piață. Cu o strategie de marketing bine definită și o prezentare impecabilă a proprietăților, aceștia pot obține chiriile dorite și pot atrage chiriași de calitate.

Resurse Utile:

Pentru mai multe detalii și informații despre piața imobiliară din Cluj-Napoca, puteți consulta următorul link.

TAGS:
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General