Friday, June 21, 2024
HomeActualitateCât câștigă și ce responsabilități are un președinte de asociație în blocurile...

Cât câștigă și ce responsabilități are un președinte de asociație în blocurile de locuințe din România?

Cât câștigă și ce responsabilități are un președinte de asociație în blocurile de locuințe din România?

Una dintre provocările cu care se confruntă asociațiile de proprietari este desemnarea unui președinte, care să se ocupe de administrarea blocului și de rezolvarea problemelor ce apar. Această responsabilitate poate fi asumată de persoane care se ocupă de mai multe imobile sau de locatari care au disponibilitatea de a se implica activ în gestionarea asociației.

Cel mai des întâlnită preocupare a potențialilor președinți de asociație este legată de nivelul salariului pe care-l pot obține din activitatea lor. Aceste câștiguri pot varia considerabil, fiind în funcție de situație și de complexitatea atribuțiilor.

În mediul online, această temă a căpătat importanță, iar utilizatorii grupului de Facebook “Asociații de proprietari în România” au fost invitați să participe la un sondaj despre salariul estimat pentru un președinte de asociație care administrează un bloc cu 100 de apartamente.

Răspunsurile adunate în urma acestei postări au fost numeroase și variate. Unul dintre participanți a declarat că la un bloc cu 132 de apartamente, președintele primește un salariu net de 1.500 de lei lunar.

Această postare a stârnit interesul și discuțiile în grupul de Facebook, fiind generate multe întrebări privind activitatea și atribuțiile președintelui de asociație.

Un alt participant a dorit să știe cum sunt utilizate fondurile aflate la dispoziția președinților și care sunt responsabilitățile acestora. Răspunsurile au fost diverse, unii susținând că președinții primesc bani doar pentru încasarea și administrarea comisiilor, în timp ce alții afirmă că aceste sume sunt destinate exclusiv cheltuielilor blocului.

Opiniile exprimate în grupul de Facebook au oferit perspective diferite asupra salariilor președinților de asociații. Unii participanți consideră că remunerația pentru munca depusă este echitabilă, în timp ce alții sunt de părere că aceștia ar trebui să lucreze voluntar.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General