Tuesday, April 16, 2024
HomeSportCât a ajuns să coste o sticlă de suc la 2,5 litri...

Cât a ajuns să coste o sticlă de suc la 2,5 litri în supermarketuri: Prețurile au explodat în ultimii ani

Cât a ajuns să coste o sticlă de suc la 2,5 litri în supermarketuri: Prețurile au explodat în ultimii ani

Ultimii ani au adus schimbări majore în prețurile produselor din supermarketurile din România. De la 1 ianuarie 2024, o adevărată explozie a prețurilor a avut loc, iar sucurile la sticla de 2,5 litri nu fac excepție. Astfel, costul acestora a crescut semnificativ, fiind de aproximativ trei ori mai mare față de acum câțiva ani.

Noi taxe și majorări de prețuri

Anul 2024 a venit cu noi taxe și majorări de prețuri în România. Aceste schimbări au afectat una dintre băuturile preferate ale românilor – sucurile. Produsele care conțin o cantitate mai mare de zahăr au fost supuse unor taxe suplimentare, iar prețurile acestora au fost majorate.

Dincolo de taxe, creșterea TVA-ului pentru anumite produse a adus și ea contribuția sa la creșterea prețurilor. Astfel, sticlele de suc la 2,5 litri, care conțin o cantitate mare de zahăr, au suferit majorări semnificative ale prețului.

Explozia prețurilor

Prețurile sucurilor la sticla de 2,5 litri au crescut considerabil în ultimii ani, ajungând la valori aproape de trei ori mai mari față de acum câțiva ani. Dacă în trecut o astfel de sticlă de suc costa în jur de 6-7 lei, în prezent prețul său a ajuns la 14,90 lei.

Această creștere a prețurilor a șocat mulți români, care își amintesc cu nostalgie de prețurile mai mici de acum câțiva ani. Comentariile de dezamăgire și nemulțumire au apărut pe rețelele de socializare, unde o imagine cu sucuri celebre la raft cu prețurile actuale a stârnit revolta multor persoane.

O parte dintre români consideră că aceste majorări de prețuri sunt absurde și că se va ajunge într-o situație în care vor trebui să facă credite la bancă pentru a-și permite o sticlă de suc. Alții cred că această creștere va descuraja consumul de sucuri și poate contribui la reducerea problemelor legate de obezitate și diabet în România.

Reacții și comentarii pe rețelele de socializare

Imaginea cu prețurile sucurilor la sticla de 2,5 litri a generat numeroase comentarii pe rețelele de socializare. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de aceste majorări de prețuri și și-au amintit cu nostalgie de vremurile în care o astfel de sticlă de suc era mult mai accesibilă.

Comentarii precum: „Era 6-7 lei o sticlă, acum e dublu, nici nu vreau să mă gândesc la alte produse similare” sau „Sirop cu apă minerală sau limonadă cu miere. Uite așa falimentăm fabricile de otrăvuri” au devenit frecvente pe rețelele de socializare, dovedind nemulțumirea românilor față de prețurile exagerate la sucuri.

Așadar, prețurile sucurilor la sticla de 2,5 litri au explodat în ultimii ani în supermarketurile din România. Această creștere semnificativă a prețurilor a stârnit revolta și nemulțumirea multor persoane, care au observat impactul asupra buzunarelor lor. Cu speranța că aceste creșteri vor fi oprite, românii își amintesc cu tristețe de vremurile în care o sticlă de suc era un răsfăț accesibil.

TAGS: suc, preț, suprataxe, majorare prețuri
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments