Sunday, April 21, 2024
HomeSportCasa Danei Rogoz din București - O bijuterie istorică în inima Capitalei

Casa Danei Rogoz din București – O bijuterie istorică în inima Capitalei

Casa Danei Rogoz din București – O bijuterie istorică în inima Capitalei

O celebră actriță româncă, Dana Rogoz, și-a deschis porțile pentru a arăta lumii casa ei minunată din București. Această locuință de poveste a fost construită în anul 1890 și impresionează prin arhitectura sa unică și istoria bogată. Situată într-o zonă cu notorietate, foarte aproape de Piața Romană, casa Danei Rogoz continuă să fascineze pe toți cei care o descoperă.

Cu o istorie lungă și plină de transformări, această locuință a fost achiziționată de Dana Rogoz după o intensă căutare online. Vedeta a pus mare preț pe aspectul istoric al casei și a dorit să o aducă cât mai aproape de forma sa inițială.

Postând câteva imagini pe rețelele de socializare, Dana Rogoz a împărtășit cu fanii săi etapele de renovare și consolidare prin care a trecut casa. Aceasta s-a documentat temeinic, folosind chiar și Google Maps, pentru a-i arăta fiului ei, Vlad, cum arăta locuința înainte și după procesul de restaurare.

Renovările casei au fost realizate cu multă atenție la detalii și cu scopul de a readuce locuința la forma inițială. Casa cu țepi, așa cum era cunoscută în cartier datorită consolidării cu fier din acea vreme, a fost în cele din urmă transformată într-un spațiu primitor și rafinat.

Integrată într-o zonă protejată din București, casa Danei Rogoz a fost remodelată cu ajutorul arhitecților pentru a se potrivi perfect în peisajul istoric. Timp îndelungat și multă muncă au fost necesare pentru a aduce casa cât mai aproape de aspectul său original, de acum peste 130 de ani.

Detaliile fascinante ale casei Danei Rogoz

Casa din inima orașului a devenit un adevărat refugiu pentru Dana Rogoz și soțul ei, regizorul Radu Dragomir. Amândoi împărtășesc pasiunea pentru design interior și au decis să decoreze personal casa fără a apela la specialiști. Astfel, fiecare colțișor al casei este reflectarea personalității și gusturilor lor rafinate.

Un element deosebit al locuinței Danei Rogoz este un dulap unic și făcut cu mâna de către cuplu. Folosind uși vechi și recuperate din interior sau de la vecini, cei doi au creat un dulap cu adevărat original, care adaugă farmec și autenticitate casei.

Într-un interviu acordat emisiunii La Măruță de la Pro TV, Dana Rogoz a dezvăluit câteva amănunte despre casa lor specială. Aceasta este o clădire veche, construită înainte de anul 1900 și a trecut prin numeroase modificări de-a lungul timpului. Procesul de restaurare a fost lung și complex, însă rezultatul final a fost unul impresionant.

Casa dispune de camere spațioase și luminoase, completate de o mansardă deschisă. Aceasta servește drept dormitor pentru familia Rogoz-Dragomir, oferind o atmosferă plăcută și intimă. În plus, locuința mai include și camere individuale pentru Vlad, fiul cuplului, și pentru Barbu, fratele mai mare al fiicei lor,p Li.

Casa Danei Rogoz continuă să fie un loc de inspirație și o bijuterie istorică în inima Bucureștiului. Cu fiecare detaliu restaurat și design interior personalizat, aceasta rămâne un exemplu de frumusețe și rafinament în arhitectura vremurilor trecute.

TAGS: casa, Dana Rogoz, Bucuresti, arhitectura

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments