Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateCarduri electronice de carburant pentru persoanele cu dizabilități: o nouă măsură de...

Carduri electronice de carburant pentru persoanele cu dizabilități: o nouă măsură de sprijin din partea Ministerului Muncii

Carduri electronice de carburant pentru persoanele cu dizabilități: o nouă măsură de sprijin din partea Ministerului Muncii

Ministerul Muncii a anunțat o inițiativă inovatoare pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în cadrul ministerului, a dezvăluit vineri, pe rețeaua de socializare Facebook, că aceste persoane vor beneficia de carduri electronice de carburant pentru transport. Această măsură are ca scop facilitarea accesului la mijloacele de transport pentru persoanele cu dizabilități și oferirea unui sprijin financiar suplimentar.

Conform declarațiilor lui Cristian Vasilcoiu, cheltuielile alocate anual pentru alimentarea cu carburant vor fi de 1.500 de lei pentru persoanele cu handicap grav și de 750 de lei pentru cele cu handicap accentuat. Această sumă va permite celor în nevoi speciale să se deplaseze mai ușor și fără a se confrunta cu costuri suplimentare semnificative. Este o măsură binevenită, care vine în întâmpinarea nevoilor acestor persoane și le oferă un sprijin concret și susținere materială.

Pentru persoanele cu dizabilități care nu dețin autoturisme, acestea vor avea opțiunea de a alege biletele de transport interurban cu trenul sau cu autocarul. Așadar, nu numai că li se oferă posibilitatea de a se deplasa în interiorul localității, ci li se asigură și posibilitatea de a călători între orașe sau chiar în afara țării. Aceasta va facilita mobilitatea acestor persoane și le va permite să beneficieze de mai multe opțiuni de transport, în funcție de nevoile și preferințele lor individuale.

Secretarul de stat a subliniat că această măsură se adaugă celorlalte metode alternative de sprijin oferite persoanelor cu dizabilități. Astfel, cardurile electronice de carburant pentru transport interurban reprezintă o adiție valoroasă la pachetul de beneficii și servicii disponibile acestor persoane.

Hotărârea de Guvern care prevede implementarea acestor carduri electronice de carburant pentru persoanele cu dizabilități a fost adoptată în data de 18 ianuarie. Aceasta demonstrează angajamentul autorităților de a îmbunătăți condițiile de viață ale persoanelor cu dizabilități și de a le oferi sprijinul de care au nevoie pentru a se integra mai bine în societate.

Este important de menționat că această inițiativă guvernamentală pune în centrul atenției nevoile reale ale persoanelor cu dizabilități, oferindu-le mijloacele necesare pentru a-și desfășura activitățile de zi cu zi în mod independent și autonom.

Taguri: carduri electronice de carburant, transport persoane cu dizabilități, Ministerul Muncii, drepturile persoanelor cu dizabilități, bilete transport interurban

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments