Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateCântarea României 2024: Un festival de lăutărie de excepție

Cântarea României 2024: Un festival de lăutărie de excepție

Cântarea României 2024: Un festival de lăutărie de excepție

“Dacă ești posac, nu trăiești mult” este motto-ul artiștilor care vor încânta publicul într-un spectacol de neuitat pe data de 22 februarie 2024. Cea de-a patra ediție a festivalului Cântarea României va reuni pe aceeași scenă artiști de renume, oferind o experiență muzicală extraordinară.

Printre protagoniștii evenimentului se numără Carmen Chindriș, Taraful Rutenilor, Diana Matei, Taraful Cleante și Orchestra Națională Valahia alături de Lavinia Goste și Marius Zorilă. Aceștia vor deschide spectacolul într-un mod memorabil, urmați de o serie de artiști consacrați precum Marian Mexicanu, Ionel Tudorache, Mugurel de la Paris, Costeluș de la Buzău, Cristi Nucă și Mihaela Staicu. Orchestra Fraților Alexandru și Samuel Zlatariu vor aduce un plus de rafinament, iar momentul culminant îl va reprezenta icică Minune – un adevărat maestru al muzicii lăutărești, ale cărui aniversări sunt deja tradiție.

Evenimentul va avea loc la Sala Palatului și promite să fie unul memorabil. Cântarea României este considerat cel mai mare festival de lăutărie din țară și reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii acestui gen muzical de a se bucura de interpretările unor artiști excepționali.

Pentru a pregăti publicul pentru spectacolul principal, în data de 21 februarie va avea loc Gala Tinere Talente. Această gală va fi dedicată celor mici care își doresc să devină parte din universul muzicii lăutărești și vor avea ocazia să transmită emoția muzicii mai departe către toți cei prezenți la festival.

Festivalul Cântarea României este un eveniment deosebit de important în istoria muzicii românești. Acesta adună tarafe, orchestre, artiști și muzicieni celebri care și-au câștigat faima prin interpretările lor unice. Instrumentele tradiționale precum vioara, țambalul, clarinetul sau acordeonul prind viață în mâinile acestor artiști talentați, fascinând publicul de pe scene din întreaga Europă și America.

Lăutarul este o figură emblematică în muzica românească și organizatorii festivalului au ca scop promovarea și păstrarea acestei arte autentice. Calitatea spectacolului este garantată de selecția riguroasă a artiștilor și de dorința lor de a impresiona publicul cu interpretările lor magistrale.

Maestrul Ionică Minune este unul dintre cei mai apreciați muzicieni ai festivalului. Acesta este cel mai rapid acordeonist din lume și a reușit să cucerească publicul de pe cele mai mari scene internaționale. Colaborări cu artiști de talia lui Oscar Peterson, Michel Petrucianni și Richard Galliano l-au consacrat ca un simbol al muzicii lăutărești.

Prezentatorul evenimentului va fi carismaticul Luana Ibacka, care va aduce energia și entuziasmul necesare unei serii de concerte memorabile.

În concluzie, Cântarea României 2024 este un eveniment de neratat pentru iubitorii muzicii lăutărești. Cu un line-up impresionant și un nivel ridicat de calitate artistică, acest festival va fi o experiență senzațională pentru toți cei prezenți.

TAGS:

Cântarea României Carmen Chindriș Taraful Rutenilor Diana Matei Taraful Cleante Orchestra Națională Valahia Lavinia Goste Marius Zorilă Marian Mexicanu Ionel Tudorache Mugurel de la Paris Costeluș de la Buzău Cristi Nucă Mihaela Staicu Orchestra Fraților Alexandru Samuel Zlatariu Maestrul Ionică Minune Gala Tinere Talente Luana Ibacka muzică lăutărească festival
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments