Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateCaniculă extrem de ridicată în România - Avertizări de caniculă emise pentru...

Caniculă extrem de ridicată în România – Avertizări de caniculă emise pentru mai multe județe

Caniculă extrem de ridicată în România – Avertizări de caniculă emise pentru mai multe județe

Se anunță încă două zile de temperaturi extreme în România, conform meteorologilor care au emis alerte de cod portocaliu și galben pentru caniculă. Avertizările se referă la toate județele țării și sunt valabile până mâine, 10 iulie.

Situația meteorologică actuală arată că mare parte din țară se confruntă cu valuri de căldură semnificative, cu temperaturi în creștere în regiunile Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, Moldova și Transilvania.

  • Temperaturile maxime vor atinge 33 – 37 de grade, ajungând local chiar la 38 – 39 de grade în sudul țării, creând condiții de caniculă și disconfort termic ridicat.
ann Caniculă extrem de ridicată în România - Avertizări de caniculă emise pentru mai multe județe
Județele aflate sub cod galben de caniculă în data de 9 iulie

De mâine, valul de căldură se va intensifica în toate regiunile, iar se vor emite alte două avertizări de caniculă, una de cod galben și alta de cod portocaliu.

Sub cod portocaliu de caniculă se află județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

anmm Caniculă extrem de ridicată în România - Avertizări de caniculă emise pentru mai multe județe
Județele expuse codurilor de caniculă pe data de 10 iulie

Aceste zone se vor confrunta cu temperaturi extrem de ridicate, cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius, cu nopți tropicale în care temperatura nu va scădea sub 20 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că valul de căldură va persista în întreaga țară în zilele care urmează.

Situatia la București

Pentru Capitală, ANM prognozează o perioadă caniculară și un disconfort termic accentuat în intervalul de timp 9 iulie – 11 iulie.

Situația atmosferică va fi caracterizată de cer senin, vânt slab și moderat. Temperaturile maxime vor ajunge la 38 – 39 de grade Celsius, în timp ce minimele termice nu vor coborî sub 19-23 de grade.

TAGS: caniculă, vreme, meteorologie, alertă
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General