Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateCandidat la alegerile din Pakistan, împușcat mortal în timpul campaniei electorale

Candidat la alegerile din Pakistan, împușcat mortal în timpul campaniei electorale

Candidat la alegerile din Pakistan, împușcat mortal în timpul campaniei electorale

Un candidat în alegerile generale din Pakistan a fost împușcat mortal în timpul campaniei electorale, generând îngrijorare cu privire la securitatea scrutinului ce urmează să aibă loc pe 8 februarie. Atacul armat a avut loc miercuri, 10 ianuarie, iar poliția investighează cazul, relatează Reuters.

Malik Kaleem Ullah, un candidat independent înscris în cursa pentru un loc în parlamentul local din provincia Khyber Pakhtunkhwa, se afla în mijlocul unei campanii de promovare din ușă în ușă când a fost atacat. Când forțele de ordine au ajuns la fața locului, au găsit trei persoane decedate, printre care și candidatul împușcat.

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru acest atac. Autoritățile fac eforturi pentru a identifica și prinde autorul sau autorii crimei, iar investigațiile sunt în plină desfășurare.

Acest incident nu este singurul de acest fel în perioada campaniei electorale din Pakistan. În aceeași zi, un alt candidat, Mir Aslam Buledi, membru al Ligii Musulmane Nawaz din provincia Balochistan, a fost grav rănit într-un atac armat, potrivit comisarului adjunct Hassan Jan Baloch intervievat de Reuters. Aceste evenimente tensionează atmosfera politică din țară și ridică preocupări cu privire la securitatea procesului electoral.

Alegerile din Pakistan sunt programate să aibă loc pe 8 februarie, însă deja au fost amânate de mai multe ori din cauza unor motive precum probleme de securitate și condiții meteo nefavorabile în anumite regiuni ale țării. Există și voci care propun o nouă amânare a scrutinului pentru aceleași motive, însă încă nu există o decizie oficială.

În acest context, militanții islamici au intensificat atacurile în încercarea de a destabiliza guvernul și de a impune propriul lor sistem de legi islamice în Pakistan. Aceștia tind să acționeze împotriva candidaților și a forțelor de ordine pentru a-și atinge scopurile. Rechemăm faptul că recent a fost revocat un acord de încetare a focului încheiat cu guvernul, ceea ce a dus la accentuarea violențelor și a atacurilor asupra candidaților politici și a structurilor de securitate.

Pakistanul, o țară situată în Asia de Sud, se confruntă cu multiple dificultăți politice și economice. În condițiile în care tensiunile și amenințările cresc, este important ca autoritățile să ia măsuri suplimentare pentru a asigura un climat de securitate înainte și în timpul procesului electoral. Siguranța și integritatea alegerilor reprezintă un aspect crucial pentru stabilitatea și democrația țării.

TAGS: candidat, alegeri, Pakistan, campanie electorală, atac armat, securitate
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments