Sunday, April 21, 2024
HomeSportCălătoriile externe ale parlamentarilor români reîncep după pandemia de Covid-19

Călătoriile externe ale parlamentarilor români reîncep după pandemia de Covid-19

Călătoriile externe ale parlamentarilor români reîncep după pandemia de Covid-19

Pandemia de Covid-19 a avut un impact semnificativ asupra călătoriilor parlamentarilor români. Restricțiile impuse la nivel internațional au determinat ca turismul parlamentar să nu mai fie posibil. Cu toate acestea, după ridicarea restricțiilor la finele anului 2021 și începutul lui 2022, parlamentarii români au început să călătorească din nou la diverse evenimente diplomatice și reuniuni internaționale.

Deputatul Ben-Oni Ardelean, unul dintre cei mai activi călători

Unul dintre cei mai activi parlamentari în ceea ce privește călătoriile externe este deputatul Ben-Oni Ardelean. Deși a demisionat din PNL în octombrie 2023, acesta a continuat să călătorească intens. Interesant este faptul că majoritatea călătoriilor sale au fost pe alte continente, în special America de Nord, spre deosebire de colegii săi care preferă de obicei vizite scurte în Bruxelles sau țările vecine. În total, deputatul a avut 16 deplasări pe alte continente într-un interval de puțin peste doi ani.

Prima deplasare externă “intercontinentală” a lui Ben-Oni Ardelean în această legislatură a avut loc în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2021 la Washington, unde a participat la un eveniment organizat de Adunarea Parlamentară a NATO. De-a lungul timpului, deputatul a mai avut deplasări externe în Canada și alte orașe din SUA, precum Ottawa, Halifax, Montreal, Washington, Dallas, Phoenix și Miami. Acesta a participat și la sărbătorirea semnării Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, la ambasada României din Washington.

Ben-Oni Ardelean și deplasările pe cont propriu

Un aspect interesant al călătoriilor lui Ben-Oni Ardelean este că o parte dintre ele sunt realizate pe cheltuiala sa personală. În aceste cazuri, nu este necesară aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputaților pentru călătorie. Totuși, deputatul trebuie să solicite motivarea absențelor de la lucrările parlamentului. Deplasările pe cont propriu au avut loc în Statele Unite ale Americii, Israel, India și Kenya.

Deși Ben-Oni Ardelean merită lăudat pentru implicarea sa activă în viața politică externă a României, există anumite aspecte care ridică întrebări. În primul rând, nu este clar dacă deputatul își suportă cu adevărat toate costurile deplasării “din bugetul propriu”. Există situații în care acesta primește fonduri sau contribuții pentru deplasările sale externe.

Controlul asupra deplasărilor parlamentarilor

Un alt aspect de luat în considerare este controlul exercitat de Camera Deputaților asupra deplasărilor parlamentarilor. În mod normal, deputații trebuie să prezinte documente justificative și să raporteze în detaliu activitățile lor din timpul deplasării externe. Cu toate acestea, în cazul deplasărilor realizate pe cheltuiala personală a parlamentarilor, aceștia nu sunt obligați să prezinte astfel de informații. Acest lucru face dificilă verificarea motivării absențelor.

Ben-Oni Ardelean, în vârstă de

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments