Monday, May 20, 2024
HomeActualitateCălătorii și Sfaturi Rutiere Pentru Cetățenii Români care Tranzitează Bulgaria în Săptămâna...

Călătorii și Sfaturi Rutiere Pentru Cetățenii Români care Tranzitează Bulgaria în Săptămâna Sfintelor Paști

Călătorii și Sfaturi Rutiere Pentru Cetățenii Români care Tranzitează Bulgaria în Săptămâna Sfintelor Paști

În contextul apropiatei sărbători pascale, Ministerul Afacerilor Externe a emis recomandări pentru cetățenii români care doresc să călătorească sau să tranziteze Bulgaria către Grecia și Turcia. Potrivit comunicatului oficial al MAE, se estimează că în perioada minivacanței de sărbători pascale, între 30 aprilie și 6 mai, vor exista timpi de așteptare ridicați la punctele de trecere a frontierei rutiere din Bulgaria.

Un aspect important subliniat de autorități este achiziționarea în avans a vinietelor electronice necesare pentru a folosi infrastructura rutieră a Bulgariei conform legislației în vigoare. Aceste viniete pot fi obținute online de pe site-ul oficial al autorităților bulgare sau din terminalele special amenajate în punctele de frontieră.

Pentru a asigura fluidizarea traficului și respectarea reglementărilor rutiere bulgare, este vital ca șoferii români să aibă în vedere limitele legale de viteză pe drumurile din Bulgaria, care variază în funcție de tipul de arteră: 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 140 km/h pe autostradă. De asemenea, trebuie să fie atenți în zonele unde sunt camere de supraveghere RADAR.

Pentru turiștii care aleg să revină în România prin Punctul de Trecere al Frontierei (PCTF) Ruse, se recomandă pregătirea taxei de pod în avans sau plata acesteia cu cardul bancar pentru a reduce timpii de așteptare. Procedura de achitare a taxelor și impozitelor se efectuează strict cu cardul bancar, iar cetățenii români sunt obligați să își achite toate debitele către statul bulgar în cazul în care sunt identificați cu restanțe.

Pentru intrarea în România, există mai multe puncte de trecere a frontierei între cele două țări care pot fi folosite, precum PCTF Vidin-Calafat, PCTF Kardam-Negru Vodă, PCTF Silistra-Ostrov Călărași sau PCTF Dobromir-Krushari. De asemenea, s-au menționat și PCTF Nikopol-Turnu Măgurele (feribot), PCTF Svishtov-Zimnicea (feribot), PCTF Oryahovo-Bechet (feribot) și PCTF Aydemir (Silistra)- Chiciu (Călărași) (feribot).

Pentru a evita întârzierile și problemele de trafic, companiile românești de transport internațional de persoane sau mărfuri sunt sfătuite să își adapteze rutelor și să ia în considerare eventualele întârzieri la frontieră. Informații utile despre condițiile meteo, starea drumurilor sau regimul vamal pot fi accesate online sau prin intermediul unor aplicații specifice.

Pentru asistență consulară în Bulgaria, cetățenii români se pot adresa Ambasadei României la Sofia la numerele de telefon indicate în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, în situații de urgență sau dificultate, există un număr de telefon de permanență disponibil la misiunea diplomatică a României în Bulgaria.

Pentru mai multe informații și actualizări privind condițiile de călătorie și recomandări, cetățenii pot consulta paginile online indicate în comunicat și pot accesa sursele oficiale de informare.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments