Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateBugetul pentru Proiecte Majore în Mureș: Oncologie, Spitale și Artă Beneficiază de...

Bugetul pentru Proiecte Majore în Mureș: Oncologie, Spitale și Artă Beneficiază de Majorări

Bugetul pentru Proiecte Majore în Mureș: Oncologie, Spitale și Artă Beneficiază de Majorări

Consilierii județeni au aprobat, într-o ședință importantă desfășurată pe 28 iunie, inițierea unui proiect esențial de finanțare pentru Clinica de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. Valoarea proiectului se ridică la impresionanta sumă de 27,7 milioane de lei, bani care vor proveni din fonduri europene, ce vor contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciilor medicale.

Într-un alt context, ajustările bugetare pentru luna iunie, venite ca rezultat al inițiativei adoptate în aceeași ședință, au adus beneficii notabile pentru sistemul medical din Mureș. Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu” au solicitat și obținut majorări considerabile: 1,5 milioane de lei, respectiv 14,7 milioane de lei, sume care vor avea un impact semnificativ asupra stării serviciilor medicale oferite.

Pe lângă sectorul medical, alte entități culturale și de interes public au fost incluse în planul de majorări bugetare. Astfel, Teatrul pentru Copii și Tineret “Ariel” a primit un supliment de 120.000 de lei, în timp ce Filarmonica de Stat Târgu Mureș a beneficiat de un boost financiar de 75.000 de lei, la care s-au adăugat 38.000 de lei proveniți din creșterea veniturilor proprii, un semnal pozitiv pentru scena artistică locală.

În ceea ce privește infrastructura regională, s-a aprobat documentația tehnico-economică pentru un proiect amplu de modernizare și reabilitare a drumului județean 153A-153, ce conectează localitățile Ernei – Eremitu – Sovata. Valoarea totală a acestei investiții se ridică la suma de 480,5 milioane de lei, un pas important pentru conectivitatea și accesibilitatea zonelor rurale din Mureș.

Ileana Sandu

TAGS: investiții, Spital, Clinica de Oncologie, bugetare, modernizare infrastructură
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General