Friday, May 24, 2024
HomeEconomie si FinanciarBrokerul de asigurări al Poştei Române intră în faliment: lichidatorul judiciar va...

Brokerul de asigurări al Poştei Române intră în faliment: lichidatorul judiciar va fi Aktiv Lex Insolvenţă SPRL

Brokerul de asigurări al Poştei Române intră în faliment: lichidatorul judiciar va fi Aktiv Lex Insolvenţă SPRL

Instituţia financiară PRBA (Poşta Română Broker de Asigurare), controlată integral de către Poşta Română, intenționând să devină liderul pieţei de asigurări în România, suferă acum o mare lovitură după ce a fost anunţată intrarea în procedură de insolvenţă. Potrivit informaţiilor furnizate de Profit.ro, lichidatorul judiciar al brokerului Poştei Române va fi Aktiv Lex Insolvenţă SPRL.

Acțiunea de insolvenţă a fost declanşată la cererea firmei Roel SRL Bucureşti, care are o creanță în sumă de 77.671 lei. Această cerere fusese admisă în urmă cu aproximativ un an, în primăvara anului trecut. Decizia instanței a fost contestată prin apel de către Poşta Română, dar acum se pare că insolvenţa este inevitabilă.

PRBA a fost înfiinţată în 2013 și și-a început activitatea în octombrie 2014, la scurt timp după ce a primit autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). La momentul lansării, reprezentanţii Poştei Române şi cei ai fostului Minister al Comunicaţiilor, acţionarul majoritar al operatorului naţional poştal, erau plini de încredere și optimiști, afirmând că PRBA va deveni liderul pieţei asigurărilor în următoarele 12 luni. Cu toate acestea, realitatea a fost una diferită, iar PRBA s-a confruntat cu numeroase probleme financiare care au condus acum la intrarea în faliment.

Consecinţele acestei situaţii pentru clienţii PRBA şi pentru piaţa asigurărilor din România rămân să fie clarificate. În cadrul procedurilor de insolvenţă, e posibil ca ceilalţi actori din piaţă să fie implicaţi în identificarea unor soluţii pentru acoperirea daunelor suferite de asiguraţii PRBA. De asemenea, se aşteaptă ca Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în calitatea sa de organism de reglementare, să fie implicată în această situaţie.

Mai multe detalii referitoare la măsurile luate de Poşta Română în contextul insolvenţei PRBA nu sunt cunoscute la acest moment. Însă, în primăvara anului viitor, Poşta Română va avea posibilitatea de a îşi expune punctul de vedere asupra cererii de insolvenţă, după ce va fi decisă acceptarea cererii de repunere în termen, în urma deciziei instanţei de judecată.

Aşteptăm deciziile finale ale instanţelor de judecată şi mai multe informaţii cu privire la evoluţia situaţiei PRBA, dar un lucru este cert: brokerul de asigurări al Poştei Române se află în faliment, iar acesta va fi lichidat judiciar de către firma Aktiv Lex Insolvenţă SPRL.

TAGS: broker faliment, lichidare judiciară, PRBA, faliment, Poșta Română
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments