Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateBreaking News: Urmărit din categoria Most Wanted pentru omor, tentativă la omor...

Breaking News: Urmărit din categoria Most Wanted pentru omor, tentativă la omor și tâlhărie, depistat de polițiști

Breaking News: Urmărit din categoria Most Wanted pentru omor, tentativă la omor și tâlhărie, depistat de polițiști

O tragedie îngrozitoare a fost descoperită în urma cooperării dintre Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și Poliția Germană, care a dus la arestarea unui bărbat de 35 de ani, originar din București, în Dorsten, Germania. Acesta era urmărit pe plan internațional pentru crime grave, printre care omor deosebit de grav și tâlhărie.

Biroul SIRENE România a comunicat imediat despre capturarea fugitivului către instanța emitentă a mandatului european de arestare și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Individul se regăsea pe lista “MOST WANTED” a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent.

Un incident tragic din 2008 a stat la baza faptelor penale. Bărbatul în cauză, împreună cu complicii săi, a comis o serie de infracțiuni, culminând cu uciderea unui agent de pază în incinta unei societăți comerciale din județul Ilfov. Loviturile repetate au dus la decesul tragic al unui paznic și la rănirea gravă a altor doi.

Pe baza mandatului european de arestare emis de Tribunalul București, individul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acțiunile sale monstruoase.

Colaborarea strânsă dintre forțele de poliție române și germane a dus la localizarea și arestarea criminalului în Germania, la data de 16 decembrie 2016, în vederea executării mandatului european de arestare emis de autoritățile române.

Ulterior, autoritățile germane au refuzat extrădarea individului către România din motive legate de condițiile de detenție. Cu toate acestea, în 2024, după o serie de evaluări și îmbunătățiri aduse sistemului penitenciar românesc, Germania a retras indicatorul de validitate, deschizând calea pentru aducerea criminalului în fața justiției.

În prezent, procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare sunt în desfășurare, iar autoritățile române asigură că justiția va fi făcută pentru atrocitățile săvârșite de individ.

Tags: Urmărit, Arestat, Most Wanted, Criminal, Extrădare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General