Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateBRD – Groupe Societe Generale intră în proces de vânzare. Ce jucători...

BRD – Groupe Societe Generale intră în proces de vânzare. Ce jucători strategici și-au manifestat interesul?

BRD – Groupe Societe Generale intră în proces de vânzare. Ce jucători strategici și-au manifestat interesul?

BRD – Groupe Societe Generale, una dintre cele mai cunoscute și respectate instituții financiare din România, se află într-un proces de vânzare. Aceasta ocupă locul 3 pe piața bancară din țară și este recunoscută pentru rețeaua sa de 432 de unități. Cu toate că procesul este într-un stadiu incipient, cel puțin trei jucători strategici și-au manifestat interesul pentru achiziționarea BRD.

Conform surselor, unul dintre pretendenți este grupul financiar belgian KBC, care a exprimat un interes inițial în cadrul procesului de vânzare. De asemenea, alți doi jucători strategici și-au manifestat interesul, însă numele lor nu au fost dezvăluite momentan.

BRD – Groupe Societe Generale a înregistrat venituri nete din dobânzi în valoare de 2 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului 2023. Aceste rezultate financiare solide fac din BRD o entitate atractivă pentru potențiali investitori.

Noul director general al Societe Generale, Slawumir Krupa, a declarat că echipa sa se concentrează pe crearea de valoare pe termen lung și pe consolidarea grupului printr-un portofoliu de activități simplificat. Aceasta dorește să acumuleze capital și să crească flexibilitatea, menținând în același timp un management al riscului eficient.

În ceea ce privește capitalizarea bursieră, BRD – Groupe Societe Generale se situează la 12,08 miliarde de lei conform datelor de la Bursa de Valori București. Această valoare consolidează poziția băncii pe piața financiară din România și o face și mai atractivă în procesul de vânzare.

Procesul de vânzare al BRD – Groupe Societe Generale este urmărit cu atenție de toți actorii de pe piața bancară din România. Rămâne de văzut cine vor fi cei care vor achiziționa instituția financiară și modul în care aceasta va evolua sub noua conducere.

Articole relevante:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments