Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateBranșamente Clandestine Descoperite în Comuna Mihăeşti din Județul Argeș

Branșamente Clandestine Descoperite în Comuna Mihăeşti din Județul Argeș

Branșamente Clandestine Descoperite în Comuna Mihăeşti din Județul Argeș

O situație tensionată a apărut în comuna Mihăeşti din județul Argeș, odată cu seceta prelungită ce a afectat alimentarea cu apă. Locuitorii au reclamat lipsa apei pentru uz casnic, iar operatorul a întâmpinat dificultăți în furnizarea serviciului necesar.

Pentru a investiga această problemă, Serviciul Control din cadrul Apă Canal 2000 SA Pitești a efectuat verificări amănunțite în satul Drăghici din comuna Mihăeşti, identificând situații neconforme care au condus la epuizarea rapidă a resurselor de apă disponibile.

După un proces de două zile de inspecții, presiunea apei în rețea s-a normalizat, revenind la parametrii optimi de funcționare. Printre situațiile neconforme depistate s-au remarcat cazurile de branșamente clandestine care au avut un impact semnificativ.

Un agent economic operând fără un contract valid avea două branșamente de apă în satul Drăghici, unul pentru consum casnic și celălalt pentru irigarea livezilor. Branșamentul neautorizat a fost imediat eliminat conform normelor legale, evitând astfel utilizarea necontrolată a apei.

În alt caz, un utilizator casnic folosea ilegal cantități mari de apă pentru irigații, având un branșament clandestin în paralel cu cel autorizat. Acest comportament a dus la facturarea unui prejudiciu conform legii și la eliminarea imediată a acestei conexiuni ilegale.

Este esențial să subliniem că, conform legislației în vigoare, apa potabilă este destinată exclusiv consumului casnic, nu altor activități. Controlul abuzurilor în cadrul comunei Mihăeşti va fi un proces continuu, cu aplicarea tuturor măsurilor legale pentru stoparea acestor practici ilegale.

Pe viitor, se va acorda o atenție sporită detecției și sancționării celor care încalcă regulile privind consumul de apă. Cu scopul de a sensibiliza comunitatea locală asupra riscurilor și consecințelor acțiunilor ilegale, se vor aplica sancțiuni dure conform legii.

Pentru orice informații sau sesizări legate de posibile branșamente clandestine sau utilizare abuzivă a apei, sunteți încurajați să contactați Call Center-ul la numărul de telefon 0248 223 237 sau să trimiteți un email la adresa [email protected].

Acest articol a fost publicat inițial pe Ziarul Argeşul – ediţia online.

TAGS

Branșamente clandestine, Comuna Mihăeşti, Apă Canal 2000 SA Pitești, Alimentare cu apă, Consum de apă

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General