Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateBoxerul american Kevin Johnson primește cetățenia rusă și își schimbă numele în...

Boxerul american Kevin Johnson primește cetățenia rusă și își schimbă numele în onoarea lui Vladimir Putin

Boxerul american Kevin Johnson primește cetățenia rusă și își schimbă numele în onoarea lui Vladimir Putin

Kevin Johnson, boxerul profesionist american în vârstă de 44 de ani, a primit recent cetățenia rusă, după ce președintele Vladimir Putin a semnat un decret în acest sens. Anunțul oficial a fost făcut de agenția rusă de știri Interfax, care a relatat că decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice. Această decizie surprinzătoare a stârnit interesul opiniei publice și a ridicat multe semne de întrebare.

Conform declarației lui Kevin Johnson, el a început procedura de obținere a cetățeniei ruse încă din 2023. Mai mult, el a anunțat că își va schimba al doilea prenume în Vladimirovici, ca o dovadă a respectului și admirației sale față de liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin.

Acest boxer american are un record impresionant în cariera sa, cu 36 de victorii, dintre care 20 prin knockout, 21 de înfrângeri și două remize. Ultima sa luptă a avut loc pe 18 august 2023, când a pierdut în fața cunoscutului pugilist rus Mark Petrovski, la un turneu organizat la Moscova.

Nu este singurul sportiv străin care primește cetățenia rusă. Recent, și jucătorul canadian de hochei pe gheață Brendan Leipsic a obținut cetățenia rusă. După ce a fost concediat de Washington Capitals în 2020 din cauza unor comentarii misogine și remarci nepotrivite, el a ales să joace pentru echipe de hochei din Rusia.

Acordarea cetățeniei ruse unor personalități străine nu este un lucru nou. Printre acestea se numără actorul american Steven Seagal și actorul francez Gerard Depardieu, care au solicitat și primit cetățenia rusă în trecut.

O altă decizie recentă a președintelui Putin a fost semnarea unui decret prin care se oferă cetățenie rusă străinilor care se înrolează în armată. Potrivit acestui decret, personalul militar străin care a fost pensionat din motive medicale și militarii care au avut deja un contract cu Forțele Armate Ruse pot solicita cetățenia rusă. De asemenea, membrii familiei militarilor pot solicita și ei cetățenia rusă.

Pe de altă parte, decembrie 2023 a adus și primele retrageri de cetățenie rusă. Autoritățile de la Moscova au luat decizia de a retrage cetățenia rusă a doi bărbați și de a le confisca pașapoartele. Acest lucru reprezintă o schimbare de abordare în politica legală a Rusiei și lasă loc de interpretări și speculații cu privire la motivul unei astfel de decizii.

Astfel, acordarea cetățeniei ruse sportivilor și altor personalități străine ridică întrebări despre motivele din spatele acestor decizii și despre implicarea politică a Rusiei în aceste acțiuni. Opinia publică este curioasă în legătură cu următoarele nume care vor primi cetățenia rusă și motivele acestei alegeri.

Tag-uri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments