Monday, June 24, 2024
HomeSportBournville - Satul European unde consumul de alcool este interzis

Bournville – Satul European unde consumul de alcool este interzis

Bournville – Satul European unde consumul de alcool este interzis

Vacanțele sunt adesea asociate cu momente de relaxare și distracție alături de prieteni sau persoana iubită, unde un pahar de vin savurat în liniște completează atmosfera. Cu toate acestea, există un oraș în Europa unde consumul de alcool este complet interzis, oferind o experiență cu totul diferită pentru turiști.

Un loc unic în Europa

Românii sunt cunoscuți pentru a fi niște petrecăreți și bucătari înfocați, iar când vine vorba de vacanțe, pasiunea pentru mâncare și băutură este adesea nelipsită. Cu toate acestea, sunt destinații turistice în Europa care pot rezerva un adevărat șoc cultural pentru călători, iar una dintre ele se află destul de aproape de România.

Acest loc unic este satul Bournville, care face parte din marele oraș industrial Birmingham. Despre Birmingham se știe că atrage turiști prin peisajele sale idilice și istoria sa bogată, însă Bournville adaugă un element inedit prin interdicția totală a consumului de alcool.

Bournville este un sat mic care face parte din zona rezidențială a orașului Birmingham, renumit pentru fabrica de ciocolată Cadbury și peisajele sale pitorești. Acest loc nu este doar o destinație turistică atrăgătoare, ci și un mic refugiu pentru iubitorii de liniște și frumusețe naturală.

Politici stricte și reguli ciudate

Istoria satului Bournville se leagă de familia Cadbury, faimoasă pentru producția de ciocolată de calitate superioară. Această mică așezare a fost fondată de George și Richard Cadbury, fiii lui John Cadbury, cel care a pus bazele celebrului brand Cadbury acum peste două secole.

Cu toate acestea, Bournville nu este faimos doar pentru ciocolată. Locuitorii și turiștii care vizitează acest mic sat descoperă un set de reguli și politici speciale care fac parte din viața de zi cu zi. Una dintre cele mai remarcabile reguli este interdicția absolută a consumului de alcool în sat și interzicerea vânzării acestuia în magazine, pub-uri și restaurante.

Astfel, atunci când vizitează Bournville, turiștii trebuie să renunțe la obiceiurile lor de a savura un pahar de vin sau de a se bucura de o bere rece. Satul promovează un stil de viață sănătos și sobru, fără influența și riscurile consumului de alcool.

Pe lângă interdicția asupra consumului de alcool, Bournville are și alte reguli stricte menite să păstreze satul într-o stare impecabilă. Aceste reguli includ aprobarea oricărei îmbunătățiri sau modificări aduse locuințelor pentru a se menține imaginea perfectă a satului. De asemenea, locuitorii sunt îndemnați să aibă grădinile din fața caselor mereu bine întreținute și să evite construirea gardurilor.

Acest sat neobișnuit din Europa remarcă prin atmosfera sa liniștită și pitorească, care creează o senzație unică pentru turiști. Bournville este locul perfect pentru cei care doresc să se relaxeze într-un mediu natural, să experimenteze stilul de viață sănătos și să se bucure de farmecul specific unui sat european autentic.

Pentru mai multe informații, accesați TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General