Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateBogații care se pregătesc pentru apocalipsă

Bogații care se pregătesc pentru apocalipsă

Articol Nou: Bogații care se pregătesc pentru apocalipsă

Bogații care se pregătesc pentru apocalipsă

Mark Zuckerberg, fondatorul Meta, compania-mamut care deține Facebook și Instagram, a dat startul unei noi tendințe în rândul miliardarilor. El își construiește un buncăr imens în Hawaii, pe insula Kauai. Suprafața acestei structuri subterane este de o jumătate de kilometru pătrat și a declanșat un adevărat fenomen în rândul celor mai bogați oameni din lume. Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, se pare că are și el buncăre sub toate casele pe care le deține.

Mark Zuckerberg este cunoscut pentru viziunea sa amplă și inovatoare în domeniul tehnologic. De această dată, el pare să își pregătească terenul pentru un scenariu apocaliptic. Potrivit informațiilor furnizate de presa internațională, Zuckerberg a angajat o companie specializată în construcția de buncăre și a început lucrările pe domeniul său din Hawaii. Proiectul său de anvergură a creat un veritabil val în rândul celor mai înstăriți oameni din lume.

Ron Hubbard, CEO-ul companiei Atlas Survival Shelters, afirmă că buncărul lui Zuckerberg a provocat o veritabilă “frenezie a cumpărăturilor” în domeniu. Alți miliardari s-au arătat interesați de această soluție de protecție și deja au început să își construiască propriile buncăre. Printre aceștia se numără și Peter Thiel, fostul șef al PayPal, care a încercat să construiască un buncăr în Noua Zeelandă. Cu toate acestea, proiectul său a fost blocat de autorități din motive care nu au fost făcute publice.

Fenomenul construirii de buncăre nu se limitează doar la miliardarii din industria tehnologică. Există și alte categorii de oameni bogați care își doresc să fie pregătiți pentru orice eventualitate. De exemplu, Zack Nelson, cunoscut pentru canalul său de tehnologie de pe YouTube, și-a construit propriul buncăr în curtea sa. El a decis să împărtășească pe canalul său etapele de construcție, atrăgând și mai multă atenție asupra acestui subiect.

Totuși, există și o altă categorie de persoane care se pregătesc pentru apocalipsă, chiar dacă nu își permit luxul de a construi buncăre imense. Aceștia sunt cunoscuți sub denumirea de “preppers” sau survivaliști și se axează pe colectarea de provizii și echipamente pentru a face față situațiilor extreme. Numărul acestor persoane a crescut semnificativ în perioada pandemiei și se așteaptă o creștere și mai pronunțată în contextul conflictelor internaționale.

În România, există și grupuri online în care survivaliștii își împărtășesc idei și informații. Grupul “Preppers Romania” de pe Facebook are deja peste 3.300 de membri, iar pagina “Romania Preppers Official” își are proprii săi adepți în mediul online. În acest context, nu este surprinzător că unele companii autohtone oferă servicii de construire a buncărelor. Prețul unui buncăr, fără dotări de lux, poate ajunge până la 70.000 de euro, iar clienții principali sunt antreprenorii din domeniul construcțiilor.

Concluzie

Construirea de buncăre a devenit o tendință în rândul celor mai bogați oameni din lume. Mark Zuckerberg a dat startul acestui fenomen cu buncărul său imens din Hawaii, iar alți miliardari precum Bill Gates și Peter Thiel i-au urmat exemplul. Este evident că aceste persoane se pregătesc pentru un posibil scenariu apocaliptic și caută soluții de protecție și supraviețuire. Chiar și în România, există o comunitate de survivaliști care își împărtășesc idei și strategii în fața unor situații extreme. Nu putem decât să ne întrebăm dacă aceste persoane au informații pe care noi nu le avem sau este vorba doar despre paranoia și exagerare. Timpul va spune!

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments