Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportBlue Punisher: Un drog periculos confiscat în București

Blue Punisher: Un drog periculos confiscat în București

Blue Punisher: Un drog periculos confiscat în București

Acțiunile autorităților din București împotriva traficului de droguri continuă, de această dată focarul fiind pe un produs extrem de periculos – Blue Punisher. Acest drog, derivat din ecstasy și considerat printre cele mai periculoase substanțe din lume, a fost confiscat în această săptămână în capitala României.

Procurorii DIICOT intră în acțiune

Specialiștii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au organizat o operațiune de amploare și au reușit să depisteze un vânzător care avea asupra sa zeci de pastile Blue Punisher, alături de cocaină și canabis. Această acțiune face parte din eforturile continue de a combate traficul de droguri din România.

Comprimatele de ecstasy, în special cele de tip Blue Punisher, sunt droguri sintetice fabricate în Olanda și Belgia. Acestea sunt recunoscute pentru concentrația lor ridicată și pentru pericolul pe care îl prezintă. Potrivit unui expert antidrog, “Pastila Blue Punisher a fost catalogată la nivel mondial și european ca fiind cea mai puternică pentru că este foarte concentrată”.

O substanță letală

Cercetarea asupra Blue Punisher a demonstrat cât de periculoasă este această substanță. Testele realizate de specialiști de la Universitatea Metropolitană din Manchester au arătat că o singură pastilă conține 477 miligrame de MDMA, substanța activă a drogului. Această cantitate depășește de 3 ori doza considerată deja mare pentru consum, adică 125 miligrame de MDMA.

Din păcate, Blue Punisher a avut deja consecințe tragice. În Germania, două adolescente, în vârstă de 13 și 15 ani, și-au pierdut viața după ce au consumat acest drog. Autoritățile germane au avertizat asupra pericolului reprezentat de Blue Punisher încă din iunie 2023.

Pericolul de aprovizionare din România

Un aspect îngrijorător este faptul că procurorii iau în considerare varianta existenței unui laborator secret în România, care ar putea fi sursa de aprovizionare cu Blue Punisher. Aceasta ar însemna că țara noastră nu doar se confruntă cu traficul de droguri, dar ar avea și o contribuție directă la producția și distribuția acestora.

În acest context, acțiunile autorităților sunt indispensabile în combaterea traficului de droguri din România și eradicarea surselor de aprovizionare.

Concluzii

Blue Punisher, drogul extrem de periculos derivat din ecstasy, a fost confiscat în București în urma unei operațiuni coordonate de procurorii DIICOT. Acesta reprezintă una dintre cele mai mari amenințări din lume în ceea ce privește consumul de droguri. Conținând cantități foarte mari de MDMA, Blue Punisher a dovedit că poate avea consecințe fatale. Autoritățile germane avertizaseră deja asupra pericolului acestui drog după ce două fete și-au pierdut viața. În plus, există suspiciuni serioase cu privire la existența unui laborator secret în România care produce acest drog. Combaterea traficului de droguri și a aprovizionării cu Blue Punisher rămâne o prioritate pentru autorități.

TAGS: Blue Punisher, droguri, DIICOT

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments