Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateBlocada fermierilor și transportatorilor din Vama Siret a fost întreruptă în urma...

Blocada fermierilor și transportatorilor din Vama Siret a fost întreruptă în urma unei intervenții în forță

Blocada fermierilor și transportatorilor din Vama Siret a fost întreruptă în urma unei intervenții în forță

In ziua a 11-a a protestelor din Vama Siret, autoritățile au decis să intervină și să pună capăt acestui blocaj care a afectat în mod semnificativ traficul de mărfuri. Cu un efectiv impresionant de 20 de mașini de poliție și jandarmi, forțele de ordine au încercat să îi îndepărteze pe protestatari de la fața locului. Aceștia au argumentat că acțiunea lor deja dura de mai multe zile și nu mai putea fi considerată spontană. Cu toate acestea, fermierii și transportatorii nu s-au lăsat intimidați și au continuat să își facă auzită vocea.

  • Manifestația din vămi și din Afumăți Ilfov intră în ziua a 11-a
  • Mâine va avea loc un nou miting în Capitală, la care sunt așteptați 5.000 de protestatari
  • Senatoarea Diana Șoșoacă coordonează un grup de fermieri care vor aduce cu ei 200 de utilaje

Totuși, situația în Vama Siret a escaladat în noaptea precedenta, când forțele de ordine au intervenit pentru a permite trecerea TIR-urilor ucrainene în țară. Manifestanților li s-a cerut în mod imperativ să își mute utilajele și camioanele care blocau drumul, sub amenințarea unor amenzi usturătoare în caz contrar.

Agitația a fost resimțită și în Vama Halmeu, unde protestatarii au continuat să manifeste, claxonând minute în șir și blocând circulația. Chiar și în condițiile unei ninsori abundente, fermierii și transportatorii și-au ținut promisiunea de a lupta pentru drepturile lor.

Fermierii din Timișoara, aflați sub protecția echipajelor de poliție, s-au adunat în centrul orașului după ce au primit autorizație din partea primarului Dominic Fritz. Aceștia au dorit să arate solidaritate și să își exprime nemulțumirea față de politicile guvernamentale care afectează sectorul agricol.

În timp ce protestul fermierilor și transportatorilor continuă în Afumați, un alt miting este programat să aibă loc în Piața Constituției. Primarul Nicușor Dan a precizat că tractoarele și capetele de tractor ale TIR-urilor vor intra în zonă pe Șoseaua Alexandriei, între orele 6 și 7 dimineața.

Protestele fermierilor și transportatorilor au atras atenția opiniei publice și au generat numeroase dezbateri cu privire la situația din sectorul agricol. Aceste acțiuni de protest rămân un instrument important prin care cetățenii își pot exprima nemulțumirea și pot solicita schimbări care să le protejeze interesele.

TAGS:

blocada fermierilor, transportatori, Vama Siret, protest, manifestație, senatoarea Diana Șoșoacă, Vama Halmeu, Timișoara, protest agricultori, Afumăți, Piața Constituției, primar Dominic Fritz, politici agricole
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments