Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateBiserica Monument din Tomnatec, Hunedoara: Renovare sau Ruină?

Biserica Monument din Tomnatec, Hunedoara: Renovare sau Ruină?

Biserica Monument din Tomnatec, Hunedoara: Renovare sau Ruină?

Unul dintre cele mai vechi monumente din satul Tomnatec din județul Hunedoara se confruntă cu posibilitatea tristă de a deveni o ruină. Cu o istorie de aproape trei secole, biserica a fost lăsată de izbeliște de autorități de-a lungul anilor, până când câțiva localnici au hotărât să ia inițiativa și să o aducă din nou la viață.

Într-un efort de a salva acest lăcaș de cult, comunitatea locală s-a mobilizat și a pornit proiectul de renovare cu ocazia sărbătorilor pascale. Podelele bisericii au fost măturate, praful a fost șters meticulos de pe mobilier, iar obiectele religioase din interior au fost curățate. De asemenea, iarba sălbatică care creștea necontrolat în jurul bisericii a fost tăiată, restabilindu-se astfel aspectul său impunător din trecut.

Implicarea comunității locale a fost surprinzătoare, iar gestul lor de a readuce viață acestui monument istoric impresionează. Pentru a inspira și alți locuitori să se implice, aceștia au postat filmulețe cu munca lor de renovare pe platformele online, dorind să evidențieze efortul depus și să atragă atenția asupra importanței conservării patrimoniului cultural.

Într-o lume agitată, în care patrimoniul istoric este adesea neglijat sau uitat, inițiative precum cea din Tomnatec sunt demne de toată lauda. Renovarea unei clădiri atât de semnificative nu doar că îi oferă o nouă șansă la viață, dar aduce și comunitatea împreună, subliniind importanța păstrării trecutului pentru generațiile viitoare.

Tags: Biserica Tomnatec, renovare biserica, patrimoniu cultural

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments