Friday, May 24, 2024
HomeActualitateBEC A Stabilit Ordinea Pe Buletinele de Vot pentru Europarlamentare

BEC A Stabilit Ordinea Pe Buletinele de Vot pentru Europarlamentare

BEC A Stabilit Ordinea Pe Buletinele de Vot pentru Europarlamentare

Biroul Electoral Central a finalizat tragerile la sorți pentru stabilirea ordinei partidelor și candidaților independenți pentru alegerile europarlamentare din acest an. Decizia BEC a determinat că UDMR va fi prima pe buletinele de vot, urmată de alianța PSD-PNL și REPER.

Procedura de trageri la sorți, prezidată de către președintele BEC, a avut loc în această săptămână, marți la prânz și a implicat 12 formațiuni politice și patru candidați independenți. Ordinea a fost stabilită în conformitate cu criteriile legale și regulile impuse de BEC.

UDMR, Uniunea Democrată Maghiară din România, s-a clasat pe prima poziție în cadrul tragerii la sorți. Formațiunea care reprezintă interesele minorității maghiare din țară se află într-o poziție fragilă în sondaje, dar depune eforturi considerabile pentru a obține un scor suficient pentru a accede în Parlamentul European.

Pe a doua poziție în lista de pe buletinul de vot se află alianța formată din PSD-PNL. Această coaliție electorală urmărește să obțină un sprijin semnificativ din partea electoratului pentru a câștiga locuri importante în Parlamentul European.

Ce partide ocupă locurile următoare pe buletinele de vot?

  • Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER) s-a poziționat pe locul trei, în urma tragerii la sorți efectuate de BEC.
  • Alianța pentru Unirea Românilor a fost plasată pe locul patru pe buletinul de vot, urmată de Partidul Umanist Social Liberal care se remarcă prin Cristian Popescu Piedone.
  • Alianța Dreapta Unită ocupă poziția a șasea, iar Partidul România Socialistă se regăsește pe locul șapte.
  • Partidul România Mare a fost clasat pe locul opt pe buletinul de vot, în timp ce Partidul Patrioților se află pe a noua poziție.

Cele trei formațiuni politice care ocupă ultimele locuri pe buletinele de vot sunt: Partidul Alternativa Dreaptă pe locul zece, Partidul SOS pe locul unsprezece și Partidul Diaspora Unită pe ultima poziție.

Care sunt candidații independenți de pe buletinele de vot?

Pe lângă partidele politice, patru candidați independenți și-au obținut pozițiile pe buletinele de vot. Pe locul 13 se regăsește Paula-Marinela Pîrvănescu, în timp ce pe poziția a 14-a se află actualul eurodeputat Vlad Gheorghe. Nicolae Ștefănuță, fost membru USR și acum independent, se află și el pe buletinul de vot, alături de Silvestru Șoșoacă.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments