Tuesday, April 16, 2024
HomeSportBărbatul din Iași care și-a construit o afacere de succes în domeniul...

Bărbatul din Iași care și-a construit o afacere de succes în domeniul energiei verzi

Bărbatul din Iași care și-a construit o afacere de succes în domeniul energiei verzi

Eusebiu Ghilan, un inginer electrician din Iași, a luat decizia de a pleca în străinătate acum 20 de ani în căutarea unor joburi mai bine plătite. Cu toate acestea, dorul de casă l-a făcut să se întoarcă în țară și să-și dezvolte propria afacere în domeniul instalațiilor electrice și al panourilor fotovoltaice.

O experiență bogată și variată în străinătate

Eusebiu Ghilan a experimentat diverse joburi în Italia, Germania și Austria înainte să se întoarcă în România. A fost DJ de radio, director de comunicare la Asociația Română Flacăra din Torino și a lucrat în construcții, dar în pofida experienței sale, nu a reușit să găsească muncă ca electrician. Totuși, își amintește cu plăcere de perioada petrecută în străinătate, unde a avut un program stabil și un salariu corect, fiind tratat cu respect de către angajatori.

Cu toate acestea, dorul de casă și de România l-a făcut pe Eusebiu Ghilan să renunțe la această viață confortabilă și să se întoarcă în țară, chiar dacă era nesigur de succesul reîntoarcerii.

O afacere de succes pe pământ românesc

Revenirea în România nu a fost un paradis pentru Eusebiu Ghilan, care își imaginase că va putea să-și construiască o echipă de lucrători în domeniul instalațiilor electrice. Cu toate acestea, a constatat că munca nu se realizează în același fel ca în străinătate, fiind dezamăgit de lipsa de seriozitate a unora dintre lucrători.

Acestă dezamăgire l-a făcut să se reorienteze către instalarea de panouri fotovoltaice, o nișă în creștere în România. Cu ajutorul programului Casa Verde, Eusebiu Ghilan a putut să-și dezvolte afacerea și să promoveze energia verde în țară. Astfel, el a achiziționat o bucată de teren în Hlincea și a început să instaleze panouri fotovoltaice acolo și în alte locații.

O lucrare de succes a fost cea de la Antibiotice, pe halele acelor, unde au fost montate panouri fotovoltaice într-un interval de doar două luni, ceea ce a reprezentat o realizare remarcabilă. Pe lângă clienții corporativi, Eusebiu Ghilan a avut și clienți persoane fizice care și-au exprimat interesul pentru energia verde și au contactat firma sa pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Astfel, experiența sa în străinătate și dorul de casă și-au găsit un echilibru, iar Eusebiu Ghilan a reușit să-și construiască o afacere de succes în domeniul energiei verzi în România.

Sursa: Ziarul de Iași

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments