Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportBărbatul care și-a modificat mașina ca să arate ca una de poliție

Bărbatul care și-a modificat mașina ca să arate ca una de poliție

Bărbatul care și-a modificat mașina ca să arate ca una de poliție

O patrulă de poliție din Arad a oprit un autoturism care avea înfățișarea unei mașini de poliție. Bărbatul în vârstă de 53 de ani și-a decorat mașina cu bandă roșie și albastră, vopsind-o în negru și scriind în mare litere cuvântul “POLICE”. Cu toate că nu putea fi confundată cu o mașină reală a poliției, autoturismul era atât de bine modificat încât putea trece drept una în trafic.

Polițiștii au procedat la verificarea mașinii, iar au constatat că autoturismul nu avea declarată culoarea reală în certificatul de înmatriculare. Conform IPJ Arad, “din verificări a reieșit că autoturismul, condus de un bărbat de 53 de ani, nu avea menționată culoarea reală a autovehiculului în certificatul de înmatriculare”.

Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 990 de lei și i s-a reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Aceasta este o măsură luată pentru ca șoferul să intre în legalitate.

Tendința tot mai frecventă a modificării mașinilor în România

Astfel de cazuri nu sunt unice în România. Tot mai mulți șoferi aleg să-și “tuneze” mașinile, inspirându-se din filme precum Fast and Furious sau Need for Speed. Această tendință a dus la creșterea numărului de vehicule modificate care pot crea confuzie în trafic.

Polițiștii au organizat acțiuni de control în care au tras pe dreapta zeci de mașini și motociclete modificate. Vehiculele care încălcau normele au fost sancționate cu amenzi și li s-au reținut certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficiențelor.

Statisticile arată că una dintre cele mai frecvente modificări făcute de șoferi este cea la sistemul de evacuare al mașinii, care produce zgomote puternice peste limita admisă de lege. Astfel, cei care aleg să facă astfel de modificări riscă amenzi de până la 725 de lei.

Poliția rutieră desfășoară permanent acțiuni pentru a crește siguranța pe drumurile publice și pentru a menține un climat de ordine și siguranță rutieră. “Astfel de acțiuni se realizează permanent de Brigada Rutieră, în colaborare cu inspectorii Registrului Auto Român”, a declarat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

Concluzie

Modificarea mașinilor devine o tendință tot mai frecventă în România, însă aceasta vine la pachet cu riscuri și amenzi. Poliția rutieră rămâne vigilentă și ia măsuri pentru a sancționa încălcările și a menține siguranța în trafic. Șoferii trebuie să fie conștienți de faptul că modificările neautorizate ale mașinilor pot avea consecințe neplăcute și pot atrage amenzi substanțiale.

TAGS: mașini tunate, modificări auto, siguranță rutieră

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments