Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateBăiețelul de 6 ani vândut în Germania ajunge la asistentul maternal din...

Băiețelul de 6 ani vândut în Germania ajunge la asistentul maternal din Gorj

Băiețelul de 6 ani vândut în Germania ajunge la asistentul maternal din Gorj

Un băiețel de 6 ani, care a fost vândut către un cetățean german pentru o sumă de bani, a fost adus la asistentul maternal din Gorj. Aici se află și sora sa mai mare, conform informațiilor furnizate de news.ro în data de 30 aprilie.

Acest copil a fost însoțit de un psiholog din cadrul DGASPC Gorj. Experții care l-au evaluat au remarcat că micuțul suferă de traume asociate cu sentimentul de străinătate, cu călătoria și cu separarea de frați, dar cu suportul potrivit, există șansa să depășească aceste dificultăți.

În timpul călătoriei către noul său camin, băiețelul a impresionat pe toți cei implicați în regiunea Bavaria, arătându-se vesel, comunicativ, plin de viață și energie, conform declarațiilor reprezentanților DGASPC Gorj. Aceștia au menționat că momentul cel mai fericit al copilului a fost revederea surorii sale: “A fost cel mai fericit atunci”.

“Traumele există, este adevărat”, au confirmat reprezentanții DGASPC pentru news.ro, subliniind că “acestea pot fi depășite cu ajutorul unor profesioniști”. Băiețelul în vârstă de 6 ani a început deja un program de consiliere psihologică pentru a primi suportul necesar.

Deocamdată, este neclar ce viitor va avea acest copil. Consulatul General al României la Munchen, care a colaborat cu autoritățile locale în această problemă, a subliniat că “băiatul a fost dus în străinătate în circumstanțe și cu scopuri neclare” și s-a aflat într-un “mediu de risc”.

Autoritățile au demarat o anchetă după ce o familie din Gorj a decis să își vândă unul dintre copiii în Germania, respectiv un băiețel în vârstă de 6 ani. Tatăl, care este alcoolic, și mama, care se confruntă cu probleme psihice, au primit suma de 8.000 de lei pentru acest act, conform informațiilor de la Antena 3. Investigația coordonată de DIICOT este încă în desfășurare, iar băiatul va fi plasat alături de sora sa în cadrul sistemului de protecție al Statului pentru o perioadă.

TAGS: Gorj, DGASPC, consiliere psihologică, traume, DIICOT
Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments