Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportBaia Mare - Cel mai sigur oraș din România cu un sistem...

Baia Mare – Cel mai sigur oraș din România cu un sistem de protecție de ultimă generație

Baia Mare – Cel mai sigur oraș din România cu un sistem de protecție de ultimă generație

Baia Mare, un oraș situat în partea vestică a județului Maramureș, devine cunoscut drept cel mai sigur oraș din România, datorită unui sistem de protecție avansat, care depășește chiar eficiența Poliției.

Această localitate s-a dotat cu un sistem de protecție inovativ, compus dintr-un număr de 170 de camere de supraveghere, dintre care 29 sunt mobile și pot monitoriza orașul din diferite unghiuri.

Montate în locuri strategice, inclusiv la intrarea și ieșirea din localitate, camerele pot citi numerele de înmatriculare ale mașinilor, oferind autorităților posibilitatea de a identifica rapid și eficient persoanele care încalcă regulile de circulație sau aruncă gunoiul la întâmplare.

Rezultatele se văd deja în comunitatea locală, oamenii devenind mai responsabili odată cu instalația acestor camere de supraveghere de ultimă generație. Locuitorii consideră că acestea își îndeplinesc rolul mult mai eficient decât polițiștii locali.

„Ce-i pe cameră e pe cameră. Nu cred că Poliția poate să stea de fiecare dată la fiecare colț să pândească, că practic ăsta e rolul lor și atunci eu cred că ajută foarte mult acest lucru”, a afirmat un localnic pentru observatornews.ro.

Siguranță la nivel înalt – Imaginile sunt monitorizate non-stop

Pentru a asigura un grad ridicat de siguranță, imaginile captate de camerele de supraveghere din Baia Mare sunt monitorizate 24 de ore din 24, de către operatori specializați într-un dispecerat. Aceștia pot interveni imediat în situații de urgență sau în cazul în care detectează infracțiuni în desfășurare.

Orașul reușește să mențină ritmul infracțional la minim, iar primarul interimar, Doru Dăncuș, consideră că instalarea acestui sistem de protecție contribuie în mod direct la scăderea ratei de infracționalitate în zonă.

Pe lângă misiunea de monitorizare, camerele mai au și un scop educativ și preventiv. Persoanele care aruncă deșeuri în mod necontrolat sunt sancționate cu amenzi considerabile, de la 2.000 până la 40.000 de lei, în funcție de cantitatea și toxicitatea deșeurilor.

„În special acționăm în timp real acolo unde vedem că într-un anumit moment, într-un anumit loc se petrece o infracțiune, o staționare interzisă, o parcare pe spațiul verde, o abandonare a unui deșeu necontrolat într-un anumit spațiu.

Primarul municipalității a solicitat colaborarea Poliției Locale și a Dispeceratului, pentru a realiza în fiecare zi rapoarte cu privire la infracțiunile detectate și pentru a identifica posibilități de îmbunătățire a sistemului de intervenție în cazul incidentelor.

Baia Mare – Un oraș în care oamenii se simt în siguranță

Continuând tradiția în materie de inovație și siguranță, Baia Mare devine orașul preferat de localnicii care doresc o comunitate protejată și un mediu sigur pentru familiile lor. Această localitate a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește siguranța publică și folosirea tehnologiei în acest scop. Baia Mare se poate lăuda cu un sistem de supraveghere modern, care este în pas cu tehnologia de ultimă oră și care asigură autorităților un instrument eficient în lupta împotriva infracționalității.

Astfel, în ciuda provocărilor din ce în ce mai mari pe care le ridică infractorii, locuitorii din acest oraș pot simți o mare siguranță, știind că au la dispoziție mijloace moderne și eficiente de protecție. Aceasta reprezintă un factor important în creșterea calității vieții și în dezvoltarea orașului Baia Mare, care devine din ce în ce mai atractiv pentru investitori și turiști.

Taguri: Baia Mare, sistem de protecție, camere de supraveghere, siguranță, poliție locală

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments