Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportAvocado - O Pasăre Exotică în Farfuriile Românilor

Avocado – O Pasăre Exotică în Farfuriile Românilor

Avocado – O Pasăre Exotică în Farfuriile Românilor

Fructul exotict Avocado și-a găsit rapid locul în farfuriile românilor, devenind o prezență constantă la micul dejun, gustări sau mesele principale. Cu o combinație de culori plină de atractivitate și o consistență cremoasă, avocado este preferat de tot mai mulți români.

Creșterea Consumului de Avocado în România

Cifrele recente confirmă o creștere semnificativă a pasiunii românilor pentru avocado. Importurile de avocado au crescut de 70 de ori în ultimii 15 ani, evidențiind preferința din ce în ce mai mare pentru acest fruct. Supermarketurile oferă o gamă variată de opțiuni, de la fructe proaspete la ambalaje predeterminate.

Numai în ultimul an, România a importat aproximativ 13.000 de tone de avocado, în valoare de peste 30 de milioane de euro. Prețurile accesibile din magazine au făcut ca acest fruct să fie la îndemâna oricui.

De exemplu, o plasă de 700 de grame de avocado costă în jur de 13 lei, iar pachetele cu fructe bio sau gata de consum sunt disponibile la prețuri între 10 și 11 lei. Prețul per bucată începe de la 3,8 lei, în funcție de magazin. Aceste prețuri avantajoase fac ca avocado să devină din ce în ce mai popular printre români, potrivit Observator.

Popularitatea fructului de avocado se observă nu doar în cifrele privind importurile, ci și în căutarea intensă pe Google. Rețetele de guacamole au înregistrat o creștere semnificativă începând cu anul 2012 și au devenit mai căutate decât rețetele clasice, precum piureul de cartofi, conform Panorama.ro.

Avocado – Un Fruct Adaptat Schimbărilor Climatice

Pe lângă gustul delicios și textura sa caracteristică, avocado este o sursă importantă de nutrienți și vitamine. Fructul conține vitaminele A, C, D, E, K, B6, B12 și, de asemenea, o cantitate semnificativă de grăsimi sănătoase. De asemenea, avocado oferă o mare parte din doza zilnică recomandată de vitamina C. Fructul mai conține minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, cupru și mangan.

Zonele tropicale sunt cele mai prielnice pentru cultivarea avocado, unde există umiditate și temperaturi constante de peste 22 de grade. Germania, Ungaria, Olanda, Spania și Turcia sunt cei mai importanți producători, iar România se numără printre țările care importă cantități semnificative de avocado.

Totuși, schimbările climatice pot aduce modificări în distribuția acestui fruct. Cultivatorii de avocado explorează noi posibilități și se adaptează la noile condiții climatice. Astfel, zone precum Grecia analizează perspectivele cultivării de avocado ca o alternativă viabilă la culturile tradiționale, cum ar fi castraveții, pepenii sau portocalele. Această schimbare ar putea susține economia locală și ar aduce noi oportunități pentru agricultori, conform descopera.ro.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments