Friday, May 24, 2024
HomeSportAviz pentru Construcția Stadioanelor Gică Hagi și Nicolae Dobrin

Aviz pentru Construcția Stadioanelor Gică Hagi și Nicolae Dobrin

Aviz pentru Construcția Stadioanelor Gică Hagi și Nicolae Dobrin

Decizia așteptată cu sufletul la gură de către pasionații de sport din România a fost în sfârșit luată! Premierul țării a anunțat cu mândrie că cele două proiecte majore, stadionul Gică Hagi din Constanța și stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, vor deveni realitate.

Stadioanele vechi din Constanța și Pitești au fost deja demolate, iar acum, odată cu aprobarea Guvernului pentru construcția noilor arene, se poate da startul lucrărilor pentru ridicarea acestora în două dintre cele mai importante orașe ale României.

“Este o onoare pentru noi să putem anunța că proiectele dedicat marilor noștri sportivi, Gheorghe Hagi și Nicolae Dobrin, prind viață. Aceste stadioane vor reprezenta nu doar o parte din patrimoniul sportiv al României, dar și un pilon al evoluției sportului local și internațional”, a declarat cu entuziasm Marcel Ciolacu în cadrul ședinței de Guvern.

Investiții Substanțiale și Implicare Locală

Primul ministru al României a subliniat importanța implicării comunităților locale în realizarea acestor proiecte. Astfel, Primăria Constanța a confirmat sprijinul său, contribuind cu 15% din cheltuielile totale pentru construcția stadionului Gică Hagi.

“Guvrenul a aprobat memorandumul de finanțare pentru noul stadion Gheorghe Hagi în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Acest proiect va deservi nu doar cluburile sportive locale, ci va fi un loc de adunare pentru întreaga comunitate, un spațiu modern și sigur pentru evenimente sportive și culturale de amploare”, a menționat cu optimism primarul Vergil Chițac.

Proiectul se ridică la o valoare totală de 380 de milioane de lei fără TVA, iar Primăria Constanța a acceptat să participe activ la această investiție de viitor.

Inovație și Sustenabilitate în Proiectul Stadionului Nicolae Dobrin

Pe de altă parte, la Pitești se pregătește terenul pentru construcția stadionului ”Nicolae Dobrin”, ce se anunță a fi un model de inovație și sustenabilitate. Propulsat de către primarul Cristian Gentea, proiectul va marca o premieră prin faptul că va fi primul stadion cu consum de energie zero în timpul meciurilor.

“Stadionul Nicolae Dobrin va deveni reper de sustenabilitate și confort pentru suporterii echipei locale. Cu o capacitate de 15.200 de locuri și dotări de ultimă generație, acesta va fi pregătit să găzduiască cele mai importante competiții europene, inclusiv meciuri din Champions League sau Europa League”, a subliniat cu mândrie Cristian Gentea.

Pentru a completa experiența sportivă, în jurul stadionului se va amenaja un complex sportiv cu multiple facilități, precum săli de recuperare și de antrenament, cabinete medicale și antidoping, sală de forță și chiar două saune. Arena va fi completată de o parcare cu 500 de locuri, din care 20 vor fi destinate exclusiv mașinilor electrice, sprijinind astfel mobilitatea ecologică.

Cu ochii spre viitor și excelență

Astfel, România își consolidează infrastructura sportivă, punând baze solide pentru dezvoltarea și promovarea performanței în sport. Proiectele stadionelor Gică Hagi și Nicolae Dobrin nu doar că vor aduce un plus de valoare în comunitățile lor locale, dar vor deschide noi orizonturi și oportunități pentru profesioniștii din domeniu și pentru pasionații de sport.

Este un moment istoric pentru sportul românesc, ocazie cu care se marchează o nouă etapă în evoluția infrastructurii sportive din țară, consolidându-se astfel poziția României pe harta competițiilor internaționale.

TAGS:

stadion, sport, Gică Hagi, Nicolae Dobrin, proiect sportiv
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments