Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAvertizări meteo de caniculă emise de ANM pentru zilele următoare în România

Avertizări meteo de caniculă emise de ANM pentru zilele următoare în România

Avertizări meteo de caniculă emise de ANM pentru zilele următoare în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări meteo de caniculă pentru perioada imediat următoare, cu precizarea că fenomenele extreme vor persista. Codul portocaliu a fost anunțat pentru ziua de miercuri, 10 iulie, pentru o mare parte a țării, cu temperaturi ce se vor ridica până la 39 de grade Celsius la umbră, iar autoritățile îndeamnă la precauție sporită.

  • ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN: Interval de valabilitate: 9 iulie. Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în numeroase regiuni ale țării, inclusiv în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania, cu temperaturi maxime prognozate între 33 și 39 de grade Celsius și indicele temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși valoarea critică de 80 de unități.
Avertizare meteo 9 iulie
Foto: Avertizare meteo 9 iulie

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN: Interval de valabilitate: 10 iulie. Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat. Valul de căldură se va menține și se va intensifica în toate regiunile, cu temperaturi maxime ce vor ajunge până la 37 de grade Celsius și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi în continuă creștere, depășind pragul critic de 80 de unități, iar minimele termice vor fi de cel puțin 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

COD PORTOCALIU: Interval de valabilitate: 10 iulie. Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat. Zonele afectate includ județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și municipiul București. Aici, temperaturile maxime vor atinge între 37 și 39 de grade Celsius, cu un disconfort termic accentuat și caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși valoarea critică de 80 de unități, iar minimele termice nu vor scădea sub 20 de grade, creând condiții de noapte tropicală.

Se precizează că valul de căldură va persista și în zilele următoare, acoperind întreaga țară, iar Administrația Națională de Meteorologie va actualiza orice informație importantă conform evoluției fenomenelor meteorologice.

Articolul Urmează multe zile de caniculă și nopți tropicale! Cod portocaliu! apare inițial în Universul argesean.

TAGS: caniculă, avertizare meteo, temperaturi ridicate, cod portocaliu, disconfort termic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General