Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAvertizare Poliția Locală Timișoara: Cerșetorii Devin Tot Mai Inventivi

Avertizare Poliția Locală Timișoara: Cerșetorii Devin Tot Mai Inventivi

Avertizare Poliția Locală Timișoara: Cerșetorii Devin Tot Mai Inventivi

Recent, polițiștii locali din Timișoara au intensificat acțiunile împotriva fenomenului cerșetoriei, care a înregistrat o creștere alarmantă în ultima perioadă. Într-un efort de a contracara această tendință, autoritățile au reușit să intervină eficient, preluând numărul în creștere de cerșetori din străzi și predându-i serviciilor sociale specializate.

Într-o singură zi, polițiștii locali au identificat și transferat la Complexul de Servicii Sociale ”Sfântul Francisc” nu mai puțin de 15 persoane implicate în cerșetorie. Numărul total al celor preluați în ultimele patru zile se ridică la 50, ceea ce demonstrează amploarea fenomenului și necesitatea unor acțiuni ferme din partea autorităților.

Poliția Locală avertizează și cu privire la diversificarea metodelor folosite de cerșetori pentru a sensibiliza populația. Se recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să nu cadă pradă escrocheriilor. Una dintre tehnicile sesizate este strângerea de fonduri sub falsa pretenție a existenței unor organizații caritabile. De exemplu, s-a raportat cazul unei tinere de 18 ani din Ilfov care solicita bani sub masca ”Asociației regionale pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci” într-o parcare de supermarket de pe Calea Stan Vidrighin.

Pe de altă parte, un bărbat de 39 de ani din Republica Moldova a fost prins pe strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel cerând donații pentru un presupus nepot, folosind o fotografie pentru a impresiona trecătorii. Ambele cazuri au fost sancționate conform legislației în vigoare. Astfel, metodele de cerșit devin din ce în ce mai ingenioase, punând presiune asupra eforturilor de combatere a acestui fenomen.

Poliția Locală Timișoara reiterează apelul către cetățeni de a nu contribui financiar la cerșetorie. Contrar ideii că aceste donații ar ajuta, ele pot perpetua ciclul cerșetoriei, împiedicând reintegrarea celor în nevoie. Centrul de asistență socială al DAS Timișoara oferă suport gratuit pe o perioadă de până la trei ani, oferind adăpost, hrană și îngrijire medicală, dar și asistență pentru reintegrarea pe piața muncii.

Este esențial ca comunitatea să fie conștientă de riscurile asociate cerșetoriei și să nu se lase păcălită de aparențe. Prin solidaritate și susținere a sistemului de servicii sociale, se poate contribui la stoparea acestui fenomen și la oferirea de soluții reale pentru cei aflați în nevoie.

The post Avertisment al polițiștilor locali: ”Nu vă lăsați impresionați de cerșetori!” appeared first on Ziua de Vest.

TAGS: cerșetorie, Poliția Locală, Timișoara, avertizare, servicii sociale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General