Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAvertizare Meteo: Cod Galben și Portocaliu pentru Val de Căldură și Caniculă...

Avertizare Meteo: Cod Galben și Portocaliu pentru Val de Căldură și Caniculă în România

Avertizare Meteo: Cod Galben și Portocaliu pentru Val de Căldură și Caniculă în România

Autoritățile au emis avertizări meteorologice de cod galben și cod portocaliu pentru valul de căldură ce afectează România în intervalul imediat următor. Conform prognozelor, temperaturile vor atinge valori extrem de ridicate, cu fenomene precum caniculă și disconfort termic accentuat, afectând mai multe zone ale țării.

Cod Galben – Informații detaliată pentru intervalul de 9 iulie:

  • Intervalul de valabilitate: 9 iulie
  • Fenomenele vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat
  • Zonele afectate: Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei

Conform datelor meteorologice, se așteaptă ca valul de căldură să se extindă și să se intensifice în regiunile menționate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius, ajungând local la 38-39 de grade în sudul țării. Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități, generând disconfort termic ridicat. Pe durata nopții, minimele nu vor scădea sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cod Galben – Informații detaliate pentru intervalul de 10 iulie:

  • Intervalul de valabilitate: 10 iulie
  • Fenomenele vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat
  • Zonele afectate: toate regiunile din România

Prognoza meteorologică indică că valul de căldură va continua să se răspândească și să se intensifice în întreaga țară. Temperaturile maxime vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius, cu disconfort termic ridicat și caniculă în anumite zone. Indicele temperatură-umezeală va depăși 80 de unități în zonele extinse, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade Celsius.

Cod Portocaliu – Avertizare pentru 10 iulie:

  • Interval de valabilitate: 10 iulie
  • Fenomenele vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
  • Zonele afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și București

În județele menționate, valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime vor atinge 37-39 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, depășind pragul critic de 80 de unități pentru indicele temperatură-umezeală. Minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, evidențiind o nouă noapte tropicală.

Menționăm că valul de căldură se va menține pe tot teritoriul țării și în perioada următoare, fiind recomandate măsuri de precauție sporite pentru protecția împotriva căldurii intense.

TAGS: meteo cod galben cod portocaliu căldură caniculă avertizare meteorologică disconfort termic prognoză meteo temperaturi Indice temperatura-umezeală precauții protejare împotriva căldurii
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General