Wednesday, April 17, 2024
HomeSportAvertismentul Ministerului Sănătății: Patru noi cazuri de malarie raportate în România

Avertismentul Ministerului Sănătății: Patru noi cazuri de malarie raportate în România

Avertismentul Ministerului Sănătății: Patru noi cazuri de malarie raportate în România

Autoritățile sanitare din România sunt în alertă în urma raportării a patru noi cazuri de malarie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Aceste cazuri sunt asociate cu călătorii recente în Zanzibar și ridică îngrijorări cu privire la riscul de propagare a bolii.

Ministerul Sănătății a emis un avertisment către românii care intenționează să călătorească în zone tropicale, recomandându-le să ia măsuri de precauție din timp pentru a evita contactul cu țânțarii purtători de malarie.

În ultimele trei luni, numărul cazurilor de malarie raportate în România a ajuns la 11. Aceste cazuri sunt înregistrate la persoanele care au călătorit în zone endemice din Africa, în special în lunile noiembrie și decembrie. Până în prezent, nu s-au înregistrat decese cauzate de boala malariei în România.

Malaria – o boală transmitată de țânțari

Malaria este o boală infecțioasă gravă, transmisă prin înțepătura țânțarilor de specia Anopheles. Boala se răspândește în principal în zonele tropicale și subtropicale, unde țânțarii purtători de malarie sunt prezente în număr mare.

Pentru a preveni infectarea cu malarie, specialiștii recomandă administrarea de medicamente antimalarice înainte de călătorie în zonele cu risc, precum și protecția împotriva înțepăturilor de țânțari prin utilizarea de repelente și îmbrăcăminte adecvată.

Semne și simptome ale malariei

Infecția cu malarie poate cauza simptome precum febră, frisoane, dureri de cap și musculare, diaree și oboseală. Diagnosticul bolii se realizează prin analize de sânge specifice, iar un diagnostic precoce și tratamentul prompt sunt deosebit de importante pentru evitarea complicațiilor și decesului.

Specialiștii în boli infecțioase recomandă persoanelor care călătoresc în zone cu risc să consulte un medic specialist înainte de plecare și să urmeze un tratament profilactic antimalaric. De asemenea, este esențială prezentarea la medic imediat ce apar primele semne și simptome ale malariei, pentru a beneficia de tratamentul adecvat și a evita complicațiile severe.

Pentru turiștii care călătoresc în zone endemice de malarie, este recomandată programarea la medicul specialist în boli infecțioase și administrarea unui tratament profilactic adecvat. Aceste precauții sunt importante nu numai pentru prevenirea malariei, ci și a altor afecțiuni specifice zonelor tropicale și subtropicale.

TAGS: Malaria, Ministerul Sănătății, măsuri de precauție, febră, frisoane, tratament profilactic
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments