Monday, May 20, 2024
HomeActualitateAvertisment grav: Ucraina se pregătește pentru o nouă ofensivă rusă de primăvară

Avertisment grav: Ucraina se pregătește pentru o nouă ofensivă rusă de primăvară

Avertisment grav: Ucraina se pregătește pentru o nouă ofensivă rusă de primăvară

Rusia intensifică presiunea militară asupra Ucrainei, capturând 23 de orașe în timpul ofensivei de iarnă. Surse din cadrul armatei ucrainene avertizează că Kremlinul planifică o nouă ofensivă masivă în următoarele luni. Oficiali de informații ucraineni susțin că Rusia ar urma să lanseze această ofensivă la scară largă la sfârșitul lunii mai sau în iunie.

Atacurile recente ale Rusiei asupra zonelor strategice ale liniei frontului și manevrele agresive, inclusiv folosirea rachetelor și dronelor împotriva unor orașe cheie, prevestesc o nouă escaladare a conflictului. Un furnizor al armatei ucrainene avertizează că Harkovul ar putea fi vizat, generând temerea unui atac de amploare de până la 40.000 de militari ruși.

Ambiguitatea situației se reflectă și în declarațiile unui militar ucrainean, care susține că o eventuală invazie rusă ar viza din nou Harkovul. Cu toate acestea, există speculații că o ofensivă majoră ar putea fi declanșată din interiorul Ucrainei, cu implicarea zonelor precum Donețk, sporind dificultățile de apărare ale țării.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) oferă o perspectivă mai optimistă, sugerând că forțele ucrainene bine pregătite ar putea contracara avansul rusesc în viitorul apropiat. Cu toate acestea, comentariile recente ale unui ofițer ucrainean subliniază provocările existente, evidențiind că Rusia a sporit eficiența operațiunilor aeriene ofensive, utilizând bombardamente extinse în profunzimea Ucrainei.

Deficiențele în aprovizionarea cu muniție pentru contra-artilerie și lipsa rachetelor pentru apărarea antiaeriană reprezintă provocări majore pentru apărarea Ucrainei. În acest context, autoritățile ucrainene construiesc bariere antitanc de tip „dinte de dragon” pe mai multe fronturi, inclusiv în regiunile Belgorod, Kursk și Briansk, pentru a contracara o eventuală invazie rusească.

Scopul declarat al acestor bariere este de a oferi o linie de apărare eficientă împotriva tancurilor rusești, chiar de la graniță, pentru a anticipa și a preveni o invazie masivă. Cu toate riscurile și provocările pe care le implică această escaladare a tensiunilor, Ucraina se pregătește intens pentru a face față unei eventuale ofensive ruse de primăvară.

TAGS:

Ucraina, Rusia, conflict, ofensiva, Kremlinul
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments