Saturday, May 18, 2024
HomeSportAvertisment de călătorie pentru Grecia: Greve și perturbări în transportul public

Avertisment de călătorie pentru Grecia: Greve și perturbări în transportul public

Avertisment de călătorie pentru Grecia

Avertisment de călătorie pentru Grecia: Greve și perturbări în transportul public

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie pentru Grecia, anunțând că se așteaptă greve și perturbări majore în sectorul transportului public.

Situația transportului public

Conform informațiilor furnizate de autorități, navele și feriboturile din Grecia nu vor fi operaționale pentru o perioadă de 24 de ore, iar trenurile din rețeaua OSE și cele suburbane vor avea programe modificate.

Pe lângă acestea, autobuzele și troleibuzele nu vor funcționa în anumite intervale orare, iar metroul și tramvaiele din Atena vor avea anumite restricții de circulație.

Programul de transport afectat

Trenul electric/ISAP care operează de la Kifisia către portul Pireu va funcționa între orele 09:00-17:00 conform anunțului autorităților.

Pentru ultimele informații referitoare la orarele de transport și modificările aduse în timpul grevelor, cetățenii sunt sfătuiți să consulte sursele oficiale și să se informeze constant.

Protestele din centrul Atenei

Protestele sunt planificate să înceapă în centrul Atenei de la ora 10:30, iar cetățenii sunt rugați să aibă în vedere aceste aspecte și să urmărească indicațiile oficiale pentru evitarea neplăcerilor în transport.

Instituțiile române au pus la dispoziția cetățenilor numere de contact de urgență pentru a facilita comunicarea și asistența în caz de nevoie în perioada grevelor.

Informații utile pentru românii aflați în Grecia

Pe lângă numerele de telefon de urgență, românii pot accesa site-urile oficiale pentru informații actualizate: www.mae.ro, atena.mae.ro și salonic.mae.ro.

Este recomandat să fie la curent cu evoluția situației și să respecte indicațiile oferite pentru a călători în siguranță și a evita perturbările generate de grevele din transportul public.

Asistență oferită de Ambasada României

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României de la Salonic sunt disponibile pentru a oferi sprijin și asistență în problemele cu care se confruntă cetățenii români. Aceste instituții sunt dedicate menținerii relațiilor bilaterale și promovării dialogului între cele două state.

În final, se recomandă românilor aflați sau călătorind în Grecia să fie precauți și să urmeze îndrumările autorităților pentru a avea o călătorie fără incidente în ciuda grevelor planificate.

TAGS: avertisment, Grecia, transport public, proteste, Ambasada Romaniei

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments