Friday, June 21, 2024
HomeActualitateAvdiivka, orașul distrus din Ucraina care este în pragul cuceririi de către...

Avdiivka, orașul distrus din Ucraina care este în pragul cuceririi de către Rusia

Avdiivka, orașul distrus din Ucraina care este în pragul cuceririi de către Rusia

Avdiivka, un oraș aflat în regiunea Donețk, se află în mare pericol de a cădea în mâinile Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a avertizat că lipsește artileria necesară în armata ucraineană pentru a opri acest lucru. Cu toate acestea, un comandant ucrainean susține că situația este “dificilă, dar sub control”. Avdiivka se află la doar câțiva kilometri de orașul Donețk, care este deja ocupat de trupele rusești. Luptele grele au dus la distrugerea majoră a orașului, care se află acum în ruine.

Situația din Avdiivka este una delicată și cu repercusiuni grave. Comandantul forțelor ucrainene Tavria, Oleksandr Tarnavsyi, susține că situația este sub control, deși luptele aprige continuă să aibă loc în oraș. El a afirmat că trupele ucrainene fac tot posibilul să respingă atacurile inamice. Unitățile care se află în zonele cel mai puternic atacate sunt întărite cu trupe suplimentare, iar eforturile sunt concentrate pentru a face față situației tot mai dificile.

În ciuda asigurărilor comandantului ucrainean, situația nu este deloc promițătoare. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a avertizat că Avdiivka riscă să cadă în mâinile Rusiei din cauza lipsei de obuze de artilerie în arsenalul ucrainean. Aceasta reprezintă o amenințare gravă pentru forțele de apărare ucrainene și face ca situația să fie extrem de critică.

De-a lungul timpului, trupele rusești și-au intensificat atacurile asupra orașului Avdiivka, în încercarea de a-l cuceri. Deși comandantul ucrainean susține că se pregătesc pentru toate situațiile și că au fost pregătite noi poziții și fortificații, una dintre principalele probleme în acest moment este lipsa de resurse și muniție. Rusia trimite în mod constant forțe recrutate pentru a ataca pozițiile ucrainene, iar armata ucraineană are nevoie disperată de sprijin în lupta împotriva acestor atacuri.

Statele Unite ale Americii sunt principalul furnizor de asistență militară pentru Ucraina, dar sprijinul lor a ajuns la un punct critic. Congresul american nu a aprobat încă proiectul de lege care ar asigura fondurile necesare pentru asistența militară către Ucr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General