Saturday, July 20, 2024
HomePoliticaAutostrăzile nu au culoare politică, spune Sorin Grindeanu

Autostrăzile nu au culoare politică, spune Sorin Grindeanu

Autostrăzile nu au culoare politică, spune Sorin Grindeanu

În ciuda contextului electoral, Sorin Grindeanu afirmă că autostrăzile nu ar trebui să fie subiectul deciziilor politice. „Ştiu că e an electoral şi ştiu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventuale lucruri care să ducă la un disconfort, dar autostrăzile nu au culoare politică. Şi atât timp cât soluţia este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricţiona pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral şi chiar dacă mulţi mi-au spus că ar fi bine să amânăm, sunt mai importante autostrăzile decât alegerile”, afirmă Grindeanu.

La o vizită de lucru la Curtea de Argeş, Grindeanu a inspectat stadiul lucrărilor la lotul 4 al autostrăzii Sibiu – Piteşti. „Pentru că au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva şi au fost mai importante alte lucruri. Îmi asum acest lucru, pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România şi asta fac împreună cu echipa de la CNAIR şi cu toată lumea, cu toate riscurile”, a subliniat acesta.

„Sigur că sunt deschis la propuneri care ar putea îmbunătăţi ceea ce colegii din CNAIR, împreună cu Poliţia Rutieră, cu toată lumea au gândit. Suntem deschişi, doar că, repet, construcţia de autostrăzi în România şi aşa este prea mult întârziată”, a menţionat Sorin Grindeanu.

În legătură cu lucrările de construcţie a autostrăzii Sibiu – Piteşti, se anunţă că circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei. Această decizie a fost luată pentru desfăşurarea lucrărilor necesare finalizării autostrăzii și îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

Decizia de a închide circulația pe Valea Oltului a fost anunțată public și a stârnit reacții mixte din partea cetățenilor. În ciuda inconvenientelor temporare pe care le va genera această măsură, autoritățile susțin că finalizarea autostrăzii Sibiu – Pitești reprezintă o prioritate în eforturile de modernizare a infrastructurii rutiere din România.

Lucrările la acest tronson de autostradă sunt parte a unui plan mai amplu de dezvoltare a rețelei de autostrăzi din țară, un proiect de o importanță crucială pentru conexiunile de transport și dezvoltarea economică regională. Acest proiect implică eforturi considerabile din partea autorităților și reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport din România.

Sorin Grindeanu subliniază importanţa construcţiei autostrăzilor în ţara noastră și deschiderea autorităților pentru orice propuneri care ar putea contribui la îmbunătățirea proiectelor existente. Această viziune a implementării unor soluţii inovatoare și eficiente în domeniul infrastructurii rutiere demonstrează angajamentul pentru modernizarea rețelei de transport și stimularea creșterii economice.

Reușita finalizării proiectului autostrăzii Sibiu – Piteşti va avea un impact semnificativ asupra mobilității și conectivității naționale, facilitând transportul rutier și contribuind la creșterea eficienţei și siguranței călătoriilor pe distanțe lungi. Această investiție în modernizarea infrastructurii rutiere va sprijini dezvoltarea durabilă a României și va consolida relațiile economice între diferite regiuni ale țării.

Așadar, desfășurarea lucrărilor la autostrada Sibiu – Pitești și temporara închidere a circulației pe Valea Oltului reprezintă pași esențiali în procesul de extindere și modernizare a rețelei de autostrăzi din România, oferind perspective pozitive pentru infrastructura rutieră și dezvoltarea economică a țării.

TAGS:

autostrazi, infrastructura, transport, dezvoltare economica, modernizare.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General