Sunday, June 23, 2024
HomeSportAUR turează motoarele pentru alegerile prezidențiale. Anunțul făcut de George Simion

AUR turează motoarele pentru alegerile prezidențiale. Anunțul făcut de George Simion

George Simion a anunțat că, sâmbătă, va avea loc congresul AUR pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale din 2024.

AUR turează motoarele pentru alegerile prezidențiale

”Avem o şedinţă de Biroul Naţional diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic.

Nu poţi să zici că ai şanse reale la nişte alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur şi sunt decalate cu patru luni”, a declarat George Simion.

Liderul AUR a subliniat că la alegerile din 9 iunie partidul său a câștigat șase locuri în Parlamentul European și speră la șaptelea, după redistribuire.

Totodată, George Simion a acuzat că alegerile locale și europarlamentare au fost „puternic afectate”.

”AUR va avea şase mandate, sperăm şi la al şaptelea, în funcţie de cei care trec sau nu pragul, USR va avea trei şi să vedem ce fac cei de la UDMR şi de la SOS.

Avem consilieri în toate consiliile municipale şi judeţene, cu excepţie Harghita şi Covasna.

Suntem bucuroşi că aceste. Aceste alegeri au fost puternic afectate, a fost un haos în organizare”, a mai spus George Simion.

Mai mult, președintele AUR a ținut să precizeze că partidul pe care îl conduce ”atacă cu tărie alegerile prezidenţiale”.

Întrebat dacă ia în calcul varianta de a candida la alegerile la prezidenţiale, din septembrie, George Simion a răspuns: ”Este o posibilitate. Tot mai mulţi colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcibnă la bun sfârşit cu şanse”.

După centralizarea a peste 98,8% dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL este pe primul loc cu 21,33 de procente. Aceasta este urmată de Alianţa Dreapta Unită cu 16,3%, AUR cu 14,54% şi SOS România cu 13,58%.

În diaspora, după numărarea parțială a voturilor din cele 215994 voturi exprimate, Alianţa PSD-PNL a obținut 44358 voturi, Alianta Dreapta Unită 33901 voturi și AUR 30243 voturi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General