Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateAUR organizează protest împotriva comasării alegerilor propusă de PSD și PNL

AUR organizează protest împotriva comasării alegerilor propusă de PSD și PNL

AUR organizează protest împotriva comasării alegerilor propusă de PSD și PNL


Partidul de opoziție AUR a organizat un protest în fața sediului Autorității Electorale Permanente pentru a critica ideea de comasare a alegerilor propusă de PSD și PNL, potrivit news.ro.


  • Zeci de persoane s-au adunat la sediul AEP pentru a-și exprima dezacordul față de această propunere
  • Protestatarii au scandat lozinci precum „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Dacă vă iubiți, să ne părăsiți” și „Libertate, nu comasate”

George Simion, președintele AUR, a fost primit în audiență la AEP de către Toni Greblă, șeful instituției. Simion l-a atenționat pe Greblă că nu ar trebui să se modifice legislația electorală în an electoral.


În replică, Greblă a subliniat că, în calitate de expert constituțional, nu recomandă modificarea legislației electorale într-un an electoral. De asemenea, Greblă a afirmat că decizia de comasare a alegerilor nu aparține AEP și a sugerat că partidele de la guvernare au renunțat la această idee.


Dezbateri între liderii PSD și PNL


Marcel Ciolacu, liderul PSD, și Nicolae Ciucă, liderul PNL, nu au reușit să se pună de acord în ceea ce privește comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în urma unei discuții de aproape trei ore la Palatul Victoria, potrivit unor surse din coaliție citate de Libertatea. Sursele liberale au afirmat că PSD a cerut sprijinul explicit al PNL pentru candidatul lor la prezidențiale, ceea ce a fost respins de liberali, provocând un blocaj în negocieri.


Următoarea rundă de discuții între PSD și PNL este programată pentru vineri, 16 februarie. Sursele politice afirmă că șansele de a ajunge la un consens sunt incerte.


Anul acesta vor avea loc patru tipuri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Singura certitudine până în acest moment este că alegerile europarlamentare vor avea loc pe 9 iunie.


TAGS:


AUR, PSD, PNL, Autoritatea Electorală Permanentă, protest, comasare alegeri, George Simion, Toni Greblă, legislație electorală, coaliție

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General