Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateAUR își alege sâmbătă candidatul la președinție. George Simion: Tot mai mulți...

AUR își alege sâmbătă candidatul la președinție. George Simion: Tot mai mulți colegi îmi propun să candidez


Preşedintele AUR, George Simion, a declarat luni, 10 iunie, că la finalul acestei săptămâni va avea loc Congresul partidului în care se votează candidatul la alegerile prezidențiale din septembrie.


„Avem o şedinţă de Biroul Naţional diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic. Nu poţi să zici că ai şanse reale la nişte alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur şi sunt decalate cu patru luni”, a spus George Simion într-o conferință de presă, potrivit news.ro.


Întrebat dacă va candida la prezidenţiale în septembrie, președintele AUR a răspuns: „Este o posibilitate. Tot mai mulţi colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârşit cu şanse”.


Alianța PSD-PNL a fost votată la alegerile europarlamentare din 9 iunie de 53% dintre români, iar AUR a primit 15% și a ieșit pe locul 2, dar partidul lui George Simion a depășit Dreapta Unită, din care fac parte USR, Forța Dreptei și PMP, care a primit 11% dintre voturi și a ieșit pe locul 3, potrivit datelor exit-poll CURS-Avangarde.


Alegerile prezidențiale au fost stabilite de coaliția PSD-PNL pentru luna septembrie. Mai precis, pe 15 septembrie va avea loc primul tur, iar al doilea pe 29 septembrie.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General