Friday, June 21, 2024
HomeSportAtleta Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice! Team România are acum...

Atleta Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice! Team România are acum 91 de sportivi

În vârstă de 28 de ani, ea a ridicat la 91 numărul sportivilor ce vor reprezenta Team Romania la cea mai importantă competiție. Ediția din acest an va avea loc în perioada 26 iulie – 11 august.

Calificare impresionantă pentru Stella Rutto la Jocurile Olimpice

Stella Rutto a obținut calificarea la Jocurile Olimpice, după ce s-a clasat pe locul 4 în cursa de 3.000 metri obstacole de la Campionatele Europene de la Roma și a făcut astfel baremul necesar pentru Paris.

”Atleta Stella Rutto a reușit aseară la Campionatele Europene de Atletism de la Roma să îndeplinească baremul olimpic în proba de 3000 m obstacole. Eleva lui Carol Șanta a terminat proba pe locul 4, cu timpul de 9:22,36 min, record personal și barem olimpic îndeplinit.

Cursa a avut istorie pentru că oficialii au descalificat-o inițial pe câștigătoare, franțuzoaica Alice Finot. În acele condiții, pentru o scurtă perioadă de timp, Stella Rutto a fost în posesia medaliei de bronz, iar pentru o jumătate de oră atleta de la CS Dinamo s-a bucurat de performanță.

Delegația Franței a depus contestație, și la ora 23.38, clasamentul a fost schimbat, Finot, lider european al probei, a fost repusă în poziție de aur. Gesa Krause (Germania) a luat argint și Elizabeth Bird (Marea Britanie) a câștigat bronzul.

Pentru Team Romania este al 91-lea sportiv calificat la JO Paris 2024, a 6-a atletă din delegație. Felicitări, Stella! Ție și antrenorului Carol Șanta! Succes la Jocurile Olimpice!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a COSR.

Ede Molnar, calificare norocoasă pentru Paris

Pe lângă Stella Rutto, atletismul românesc va mai fi reprezentat la Jocurile Olimpice de Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton) și Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului).

Ultimul sportiv român care obținuse biletele pentru competiția de la Paris fusese ciclistul Ede Molnar. În vârstă de 28 de ani, acesta a beneficiat de faptul că România a primit un loc cotă din partea Uniunii Internaționale de Ciclism.

Molnar, care se află pe locul 111 al clasamentului mondial individual, este la prima sa participare la o ediție de Jocuri Olimpice și va concura în proba de mountain bike. Este a doua ediție consecutivă la care Team Romania are sportiv la mountain bike. La Tokyo 2020, Vlad Dascălu a terminat pe locul 7.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General