Wednesday, April 17, 2024
HomeVremeaAtenționare meteorologică: Ceață densă și ghețuș în mai multe zone din România

Atenționare meteorologică: Ceață densă și ghețuș în mai multe zone din România

Atenționare meteorologică: Ceață densă și ghețuș în mai multe zone din România

O atenționare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță condiții meteorologice periculoase în mai multe zone ale țării. Ceața densă și formarea ghețușului vor afecta vizibilitatea și vor putea crea dificultăți în trafic.

Zona joasă a județului Vrancea

În zona joasă a județului Vrancea, inclusiv în localitățile Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu și altele, se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri. Aceste condiții pot favoriza formarea ghețușului.

Județul Tulcea

În județul Tulcea, se va înregistra şi aici ceață densă, care va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și local sub 50 de metri. Această situație va favoriza formarea poleiului sau ghețușului.

Județul Iași și Județul Vaslui

Localitățile Țibănești, Scânteia, Șcheia, Ipatele și Dragușeni din județul Iași, precum și Zăpodeni, Băcești, Dumești și alte localități din județul Vaslui se vor confrunta cu ceață densă. Aceasta va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și poate duce la formarea ghețușului.

Zona depresionară a județului Covasna și Harghita

În zona depresionară a județului Covasna și Harghita se vor înregistra și aici condiții meteorologice periculoase. Ceața densă va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri, uneori sub 50 de metri. Aceste condiții locale pot crea ghețuș.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență sporită și să adapteze viteza în funcție de condițiile de drum. De asemenea, este important să păstreze o distanță suficientă între vehicule și să folosească luminile de ceață pentru o mai bună vizibilitate.

Sursa: ezs.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments